Knut Reiersrud Band spiller på Byscenen 9. mai

Nytt programslipp med syv artister

Billetter
Nasjonalskatt Karin Krog og jazzbauta Bjørn Alterhaug hedrer sitt musikalske samarbeid, som har vart i over 40 år, og vi får høre splitter ny og groovy musikk inspirert av dyreriket fra gitarhelt Knut Reiersrud.
Italienske Francesca Tandoi har med seg pianolinjer á la Oscar Peterson i sin forrykende swingjazz-trio, og Jovan Pavlovic inntar scenen helt alene med sitt akkordeon - klar for å strekke, leke og tøye grenser på sitt instument.
Trondheim-vokalist Anja Skybakmoen feirer ny plate i møtepunktet mellom iransk musikktradisjon og Norden, og rett fra Europas jazzscene får vi oppleve Obradovic-Tixier Duo, med trommer, keys og effekter i energisk kombinasjon.
Mette Rasmussen, Veslemøy Narvesen og Ingebrigt Håker Flaten utgjør Mette Rasmussen Trio North, som har skapt stor begeistring med sin moderne, frie og nyskapende tilnærming til jazzen nedover kontinentet. Nå står Trondheim for tur!

 

KARIN KROG MED BJØRN ALTERHAUG KVARTETT

Samspill over fire tiår

Vår alles kjære Karin Krog har gjennom en lang karriere i både inn- og utland posisjonert seg som en av våre fremste nasjonalskatter innen vokaljazz. Hun har fra 1960 tallet og til i dag vært en av de fremste representantene for jazz i Norge og for norsk jazz internasjonalt. At Karin kommer til Trondheim Jazzfestival i år er intet mindre enn en begivenhet.

Samarbeidet med Bjørn Alterhaug startet i Trondheim allerede i 1967 og har gjennom flere årtier gitt oss musikkopplevelser fra øverste hylle! Albumet "Oslo Calling" med The Meantimes - Vigleik Storaas, Tom Olstad, Bjørn Alterhaug - ble utgitt på Karins eget selskap: Meantime Records i 2008, og er klingende resultat av et musikalsk samarbeid som har vart i over 40 år.

Med et bandmedlem fra midten av 20-årene, saxofonisten Erlend Vangen Kongtorp til Karin Krog, i midten av 80-årene, kan dette trygt kalles et generasjonsmøte som viderefører det beste i jazztradisjonen. Som Bjørn selv skriver: «Tradisjon skal være noe generøst: Det betyr å gi videre.» 

Karin Krog – vokal
Bjørn Alterhaug – bass
Vigleik Storaas – piano
Tom Olstad - trommer
Erlend Vangen Kongtorp – saxofon

 

KNUT REIERSRUD BAND

Med nytt album i bagasjen

Som en av Norges mest allsidige og geniale gitarister – enten det er groovy blues, vakre folketoner eller salmer - ser Knut Reiersrud aldri ut til å gå tom for ideer.

Nå er han på veien med et knippe nye låter der han har forsøkt å gestalte personligheten til ulike dyr gjennom instrumentalmusikk. Vi får blant annet møte "Havnesjefen", som får sin hyllest gjennom twangy surf-prog, "Freya" er majestetisk sentimental, mens "Hvaldimir" er en oppløftende pop-perle. I tillegg får en hel del andre kjente og glemte dyr sin rettmesige plass i repertoaret.

Groovy og heftig gitarbasert jazz, rock, r'n'b og funk fra en legende i gamet!

Knut Reiersrud - gitarer
David Wallumrød - tangenter
Nikolai Hængsle - bass
Ola Erlien - gitar, keys
Andreas Bye - trommer

 

FRANCESCA TANDOI TRIO

En virtuos swing-eksplosjon

Den italienske pianisten og vokalisten Francesca Tandoi skinner sterkt på den internasjonale jazzscenen, hyllet av kritikere og publikum som en sjeldent bemerkelsesverdig musiker. Energisk, smidig og elegant på samme tid, med sin varme jazzvokal og forrykende swing-linjer á la Oscar Peterson - virtuost får nærmest en ny betydning når Tandoi tar fatt i pianoet.

Hun har allerede turnert i USA, Asia og over hele Europa, og spilt inn syv album med sin egen trio - og nå kommer hun endelig til Trondheim for første gang!

Dette er jazz som garantert kommer til å swinge deg av stolen.

Francesca Tandoi - piano
Stefano Senni - bass
Giovanni Campanella - trommer

 

JOVAN PAVLOVIC

Grensetøyende lek med akkordeon

Serbisk-norske Jovan Pavlovic er en av de mest ettertraktede akkordeonistene i Europa i dag, med tiår av musikalske samarbeid bak seg og som en sentral musiker og pådriver i Trondheimsmiljøet.

Nå inntar han Jazzfest - helt alene med sitt akkordeon.

Med musikk fra hans første soloplate "Life of Accordion" får vi høre Jovan strekke, leke og tøye grenser på sitt instrument. Komposisjonene er melodiøse og lett tilgjengelige, fylt av rytmikk, improvisasjon og harmonikk med innflytelse fra blant annet Balkan, Afrika og Skandinavia. Fra sårbart og enkelt til kraftig og komplekst, levert med voldsomt overskudd og inderlighet.

Jovan Pavlovic - akkordeon

 

ANJA SKYBAKMOEN

Hyllest til Googoosh og iranske stemmer

Trondheims-vokalist Anja Skybakmoen har en allsidig karriere bak seg, både med egne bandprosjekter og som sanger i vokalgruppen Pitsj, for å nevne noe.

Nå ankommer hun Jazzfest med et rykende ferskt album i bagasjen!

Anja har de senere årene fordypet seg i musikken og historien til den iranske artisen Googoosh, som var en av de største artistene i Iran før revolusjonen i 1979. Etter en opptreden med hennes musikk på Beat for Beat på NRK opplevde Anja å bli kontaktet av mennesker fra hele verden som viste sin begeistring for at denne musikken løftes frem.

Hennes nye musikk er sterkt inspirert av denne tradisjonen, og Anja med sitt glitrende band, evner å skape musikalsk magi i møtepunktet mellom Norden og Østen som vi knapt har hørt maken til.

Anja Skybakmoen - vokal
Helge Lien - piano
Aleksander Sjølie - gitar
Håkon Aase - fiolin
Jonas Barsten - trommer

 

OBRADOVIC-TIXIER DUO

For første gang i Norge

Rett fra Europas jazzscene! Den franske pianisten David Tixier og den kroatiske trommeslageren Lada Obradovic utgjør den spennende Obradovic-Tixier Duo.

Duoen kombinerer både akustiske og elektroniske instrumenter i et medrivende samspill; groovy, mykt og komplekst på samme tid. Presentert nærmest som en musikalsk forestilling, der Davids sofistikerte harmonier og lyriske drama flettes sammen med Ladas polyrytmer og skarpe touch.

Tross sin unge alder har de allerede en lang karriere å vise til, og har opptrådt på de største festivalene nedover kontinentet. Endelig er det Trondheim sin tur til å oppleve dette fyrverkeriet av et band!

David Tixier - piano, keyboard, elektronikk
Lada Obradovic - trommer, vokal, klokkespill

 

METTE RASMUSSEN TRIO NORTH

Mette Rasmussen, Veslemøy Narvesen og Ingebrigt Håker Flaten utgjør Trio North, som har høstet stor begeistring nedover kontinentet med sin moderne, frie og nyskapende tilnærming til jazzen. Nå står Jazzfest for tur!

De tre musikerne har base i Trondheim, men hele verden som sin scene. Mette har vært en eksplosiv kraft i det europeiske frijazzmiljøet de siste ti årene, og sammen med bass-bauta Ingebrigt og supertalentet Veslemøy skaper trioen et helt unikt og utforskende uttrykk basert på Mettes komposisjoner.

Mette Rasmussen - saxofon
Ingebrigt Håker Flaten - bass
Veslemøy Narvesen - trommer