Birka Folkhögskola takker for en fin festival

Jazzlinjen ved Birka Folkhögskola (Østersund) legger sin årlige studietur til Jazzfest, både for å spille konserter selv, delta på workshops og jam sessions, og ikke minst høre masse musikk. Dette synes vi er utrolig stas! 

Deres lærer, og tidligere NTNU-student Wilhelm Westerman sier følgende om oppholdet: 
"Tack för den fantastiska festival ni arrangerar och tack för att ni möjliggör för att folkhögskolor kan vara med på det här sättet. Precis som varje år är den här studieresan något av det mest betydelsefulla vi gör. Våra deltagare, ibland för första gången, får se och uppleva vad det vi håller på med handlar om i det bästa formatet man kan tänka sig; konserter, jam och fler konserter! Detta läsår avslutas med inspirationen på topp!"

Her kan dere se bilder og lese konsertrapporter fra Birka-elevenes konserter på Jazzfest:

Arkivet
Villospår

Fullt hus på Kåre Kolve Fusion Quintet i Dokkhuset under Jazzfest 2024. Foto: Arne Hauge

Publikumsundersøkelse: Svar og vinn billetter for kr. 1 000!

Vi takker for årets festival og håper at du hadde gode konsertopplevelser! Nå vil vi gjerne høre fra deg i vår publikumsundersøkelse. Undersøkelsen tar kun et par minutter å besvare, og besvarelsen er anonym.

Vi trekker tre heldige vinnere som hver får valgfrie konsertbilletter til Trondheim Jazzfestival 2025 til en verdi av inntil 1000,- per vinner. Du kan registrere din e-postadresse på slutten av undersøkelsen om du ønsker å delta i trekningen. Vinnerne vil bli varslet via e-post mandag 1. juli.

Klikk her for å finne undersøkelsen

Tusen takk for din tilbakemelding og tid!

 

Trondheim Jazzfestival søker nye medarbeidere

Trondheim Jazzfestival arrangeres årlig i mai måned med 50-60 arrangementer spredt over ulike steder i byen. I tillegg driver festivalen prosjektet Joyn-In rettet mot barn og unge, som inkluderer utendørs aktiviteter under festivalen i mai og en aktivitet om høsten.

Trondheim Jazzfestival søker to nye medarbeidere i 50%-stillinger. Begge stillingene er ettårige vikariater, men den ene har mulighet for forlengelse.
Stillingene skal samlet dekke konsertproduksjon og marked/kommunikasjon. Den endelige fordelingen av arbeidsoppgavene mellom stillingene vil skje i henhold til søkernes kompetanse og kvalifikasjoner.

D'Sound spilte for et fullsatt Byscenen lørdag 11. mai. Foto: Gerd Stiberg

Takk for i år!

Tusen takk for Jazzfest 2024 – i jazzhovedstaden Trondheim!

Sist uke gjennomførte vi en festivalmaraton i byen, med over 50 arrangement og bortimot 10 000 publikummere innom! Tilbakemeldingene fra publikum og artister er svært hyggelige, og det er ekstra gledelig å se så mange unge.

Vi har et helt unikt utgangspunkt med så mange gode artister i egen region, som er en ren luksus. Det kunne nesten være fristende å arrangere en hel festival med kun lokale musikere, men vi unner også vårt herlige publikum og våre musikere berikelser med impulser utenfra.

Miks av ung og gammel, lokale talenter i samspill med stjerner, nyskaping og bestillinger, samarbeidet med NTNU og et nysgjerrig, oppsøkende publikum er noen indikatorer på hvor stas det er å arrangere festival i kulturmetropolen Trondheim.

Fiolinist, komponist og bandleder Tuva Halse er årets NTNU Ambassadør. Foto: Marius Beck Dahle

Tuva Halse er årets NTNU Ambassadør

-Det betyr veldig mye å utnevnes til NTNU Ambassadør 2024. Det var på jazzlinja alt startet og tida her har formet meg til musikeren jeg er i dag, sier fiolinist og komponist Tuva Halse. 

Hun mottok tirsdag kveld den gjeve utnevnelsen på Dokkhuset i Trondheim, i forbindelse med åpningen av Jazzfest 2024.  

Topp stemning og fullt hus med Det Norske Poesi & Satireorkester på Nye Hjorten Konsertserie og Atelier Ilsvika på vår felles forhåndsåpning av festivalen mandag 6. mai. Foto: Thor Egil Leirtrø

Jazzfest 2024 er i gang!

Det var topp stemning og fullt hus med Det Norske Poesi & Satireorkester på Nye Hjorten Konsertserie og Atelier Ilsvika på vår felles forhåndsåpning av festivalen mandag 6. mai. Det Norske Poesi & satireorkester, dvs. Oslopoet Dagfinn Nordbø, sammen brødreparet Vigleik og Gaute Storaas på henholdsvis piano og bass, blander jazz og poetisk livsfilosofi på en underfundig og humoristisk måte. 

Collage av festivalavisen 2024

ÅRETS FESTIVALAVIS

Vi har endelig gleden av å dele årets festivalavis!

Her kan du blant annet lese hilsener fra ordfører Kent Ranum og daglig leder Ernst Wiggo, et intervju med Sondre Ferstad om hans bestillingsverk, få info om alle konsertene på årets festival og la deg inspirere av våre festivalløyper.

Den ble også gitt ut i papirversjon som innstikk i Adresseavisen lørdag 27. april. God lesning!

Sondre Ferstad spiller sin bestilling Pieces of Wood på Trykkeriet fredag 10. mai. Foto/design: Lasse Berre/Stig Arve Wærnes

Intervju med Sondre Ferstad

Vi har tatt en prat med komponist og multiinstrumentalist Sondre Ferstad!

 årets festival skal han urfremføre det audiovisuelle verket Pieces of Wood - med fenomenale musikere og kunstnere. Verket er en hyllest til skapergleden.

Han sier: "I et samfunn der vi kan betale oss ut av de fleste problemer, har vi slutta å lage ting selv. Jeg vil vise hvor fin skapelse kan være. Derfor stiller vi oss opp på scena denne dagen og skaper noe sammen, musikere og kunstnere. Musikk og treskulptur. Musisering i øyeblikket og impro i treskjæringa."