Se konserten med Vilde Aakre Lie vs. Stage Dolls m/ NTNU Jazzensemble

Vi opplevde dessverre tekniske problemer med livesendingen av Vilde Aakre Lie vs. Stage Dolls m/ NTNU Jazzensemble på onsdag. Men fortvil ikke - som et plaster på såret vil konserten i sin helhet ligge ute i én uke på vår YouTube-kanal, så klikk deg inn og nyt Vilde Aakre Lie og NTNU Jazzensembles tolkninger av Stage Dolls-klassikerne!

Se hele konserten her

Jazzfests daglig leder Ernst Wiggo Sandbakk. Foto: Arne Hauge

Hilsen fra daglig leder

Det har ALDRI vært viktigere å lage festival, og nå kan ingen stoppe oss.

Den 33. jazzfestivalen i Trondheim står for dør, og vi vil henge musikalske stjerner over Trondheimshimmelen i hele fem dager. Vi får lov til å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag, og lager musikalske lyspunkter i noen få publikummeres liv. Vi sprer optimisme i en tøff hverdag, vi sprer håp - for det er bevist at det er sammenheng mellom kulturopplevelser og god folkehelse. Akkurat det føles veldig godt.

Malin Dahl Ødegård er engasjert som publikumsutvikler for Jazzfest

Hils på Malin Dahl Ødegård

Malin Dahl Ødegård er engasjert som publikumsutvikler for Jazzfest. Hun vil få ansvaret for prosjekt Joyn-In, en nyskapende satsing for publikumsrekruttering av barn og unge.

Malin er vokalist, rapper, komponist og DJ fra Åndalsnes. I tillegg til å ta på seg diverse oppdrag som frilans vokalist, spiller hun i bandene JUNO og Jul på Romsdalsk, som begge har gitt ut sine debutalbum.

Hun har stort hjerte og brennende engasjement for kulturlivet - med styreverv i Trondheim Jazzforum, Midtnorsk Jazzsenter og Trondheim Calling.

Vi er superglade for å ha Malin med på laget! 

Vilde Aakre Lie og Torstein Flakne

Vilde Aakre Lie og Torstein Flakne fant umiddelbart tonen!

Vilde Aakre Lie og Torstein Flakne har funnet tonen - og her er beviset!

Vi gleder oss stort til å høre Stage Dolls-klassikere i Vildes nye drakt, sammen med NTNU Jazzensemble på Dokkhuset Scene onsdag 5. mai. 

Film: BERRE Kommunikasjonsbyrå

Styreleder Monica Rolfsen. Foto: Arne Hauge

Hilsen fra styreleder Monica Rolfsen

Velkommen til Jazzfest 2021!

Vi har lagt bak oss over et år med pandemi. Det meste av kulturopplevelser er blitt satt på vent. Vi valgte i fjor å utsette festivalen fremfor å avlyse. I ettertid er vi svært fornøyde med at det ble slik - vi fikk gjennomført en fullverdig festival i november-høstmørket, noe vi virkelig trengte.

Styret har fortløpende fulgt smittesituasjonen i 2021, med tanke på valget mellom å gjennomføre, utsette eller avlyse. Gladmeldingen kom i april; vi kan gjennomføre vår festival som planlagt i mai, med inntil 100 besøkende på hver konsert. Jeg er derfor særdeles glad for og stolt over å kunne invitere dere til Trondheim Jazzfestival 2021!  Vi satser på gode opplevelser med godt smittevern. Vi har tilbud til barn og unge, til familier, og forøvrig til jazzelskere i alle aldre.

GURLS med Trondheim Jazzorkester - bak kulissene!

Bli med bak kulissene når GURLS med Trondheim Jazzorkester forbereder seg til Jazzfest og premiere på bestillingen "Bla Bla Girl".
Ferden går videre til Moldejazz, Mandaljazz og Sildajazz - Haugesund Int Jazz Festival.

Takk til Midtnorsk jazzsenter og Kulturrådet.

Film: BERRE Kommunikasjonsbyrå

Elisabeth & Rus holder sang- og rytmeverksted for barn og unge lørdag 8. mai kl 12:00 og 13:00 på Dokkhuset

Jazzfest for de unge!

Jazzfest har et bredt program for barn og unge under festivalen. Elisabeth & Rus holder sang- og rytmeverksted for barn og unge, powerjazztrioen I Like To Sleep spiller konsert for ungdom under 25 år på ISAK, og en rekke band med studenter fra NTNU Jazzlinja spiller på Trykkeriet og DIGS Cafe. Les mer om konsertene i dagens nyhetsbrev!

Hedvig Mollestad - Ekhidna

KUN TO UKER TIL FESTIVAL, OG VI ER I 100!

Spellemannpris-vinner Hedvig Mollestad er gitaristen som droppa bunad til konfirmasjonen til fordel for elgitar. I dag er hun gitardronninga som komponerer steinhard gitarjazz og knuser fordommer med riff som bringer fram tanker om de store gitarheltene. Ekhidna var selve Tingingsverket på Vossajazz i 2019, og vi er superglade for å presentere konserten for Trondheims publikum.

Les mer om denne konserten og en rekke andre nye artistslipp i dagens nyhetsbrev!

LILJA spiller på DIGS 8. mai kl 18:00

Påskehilsen fra Jazzfest!

Kjære publikum.

Her kommer en påskehilsen fra Jazzfest, hvor vi røper flere musikalske godbiter. 
 
Vi velger fortsatt å tro at vi får gjennomføre vår festival fra 5. – 9. mai og legger i første omgang ut et begrenset antall billetter. Vi håper at myndighetene tillater et noe større antall publikummere etter 12. april. Følg med på våre nettsider for mer info.

Eline Hellerud Åsbakk spiller med sitt nordnorske band på Trykkeriet lørdag 8. mai

FLERE ARTISTER - MED NY MUSIKK I BAGASJEN!

Siril Malmedal Hauge kommer med nytt album i vår. Cortex, Eline Hellerud Åsbakk og Øyvind Brække ga alle ut ny musikk i 2020, og Bjørn Alterhaug blåser nytt liv i Friends Quartet for å hedre sine tidligere bandkolleger.

Vilde Aakre Lie og NTNU Jazzensemble tolker Stage Dolls på Dokkhuset 5. mai

Jazzfest bestiller mer!

I dag har vi tre gode nyheter: Vilde Aakre Lie, Erlend Skomsvoll og André Roligheten.

Trygve Fiske kommer til Jazzfest 2021 med ny musikk! Foto: C.F. Wesenberg

JAZZFEST BESTILLER!

Nyhetsbrev 11.02.21

Jazzfest 2021 nærmer seg. Vi har trua på at verden er i bedring og har nytt håp om at vi får lov til å utføre vårt samfunnsoppdrag og bringe god musikk til folket.
 
Jazzfest har fokus på å stimulere, utfordre og løfte fram vårt fremragende utøvermiljø. Det gjør vi blant annet ved å satse på bestillinger, hvor unge komponister får honorar for å skrive musikk og frie hender til å sette sammen sitt drømmeband. 
 
I år har vi gleden av å presentere et historisk antall bestillinger. Vi røper her tre av dem. Gled dere til musikalsk ferskvare av blant andre GURLS & Trondheim Jazzorkester, Daniel Herskedal og Trygve Waldemar Fiske!