Y-Otis lagde elektrisk stemning på Havet fredag 12 mai. Foto: Thor Egil Leirtrø

Takk for i år!

Da er et eventyr av en jubileumsfestival over.

En rekke strålende konserter, smilende publikum, værgudene på vår side og artister som gir publikum minner for livet er noe av det vi sitter igjen med. Endelig skinte solen over torvet da vi gjennomførte vår fine familiedag Joyn-In lørdag. Summen av det hele gir oss en ren lykkefølelse.

Årets festivalmotiv utformet av Anya Magnussen selges

Billedkunstner Anya Magnussen har utformet City Jazz - årets jubileumsmotiv.

Jazzfests gode venn gjennom mange år, sto bak to kraftfulle festivalplakater sent på 1990-tallet. I forbindelse med jubiléet kom en idé om å gjenbruke noe av materialet fra den gangen, men Anya var tydelig på at hun drømte om å lage noe nytt. Dermed kan vi nå presentere årets jubileumsmotiv på forsiden av festivalavisen. Jubileumsmotivet er to orginale serigrafier som heter City Jazz I 35th Jubilee og City Jazz II. Det er nydelige verk som også er til salgs.

Foto: Arne Hauge

Petter Dalane er utnevnt til NTNU Ambassadør 2023

På vegne av NTNU og Jazzfest utnevnte prodekan for utdanning, Marit Reitan, jazzpianist og orkesterleder Petter Dalane til hederstittelen NTNU Ambassadør 2023, på Dokkhuset onsdag ettermiddag.

21st Century Quintet med musikere fra Lituaen, Latvia og Armenia kan du høre på Trykkeriet torsdag 11. mai

Spotlight on: Europe

Verdens jazzscene - midt i Trondheim

Denne uken skjer det!

 

På årets festival presenterer vi rekordmange som aldri har spilt i Trondheim før - hele sytten artister - som kommer langveis fra både Europa, USA og Afrika!

Blant de tilreisende finner vi tolv artister fra den yrende europeiske jazzscenen, som vi gleder oss ekstra til å vise dere, samlet i en serie kalt Spotlight on: Europe.

Vi møter skuespillerne Heidi Ruud Ellingsen og Marit Adeleide Andreassen i konsertforestillingen Solveig: -- peer aspera ad astra i Olavshallen Lille Sal lørdag 13. mai kl. 18:00

INTERVJU MED HEIDI RUUD ELLINGSEN OG ERLEND SKOMSVOLL

Heidi Ruud Ellingsen kommer til Jazzfest!

Med et musikalsk eventyr som utfordrer Ibsen

Vi har tatt en prat med Heidi og Erlend om stykket og proseessen med å skape det.

Følg våre festivalløyper!

Vår guide til festivalen!

Sjekk ut våre festivalløyper - her er det noe for alle. Deg som liker svingte åttendeler, lange kvelder på dansegulvet, groovy jazz, teater, eksperimentell musikk eller sjangermiks fra andre kulturer.

Anya Magnussen har malt årets jubileumsmotiv som pryder forsiden på avisen! Foto: BERRE Kommunikasjonsbyrå

ÅRETS FESTIVALAVIS ER KLAR!

Her kan du blant annet lese intervju med Heidi Ruud Ellingsen fra teaterforestillingen Solveig: .. peer aspera ad astra, hilsener fra Nora B. Kulset - instituttleder ved Institutt for Musikk - og fra Jazzfest-staben, sjekke ut våre festivalløyper eller lese om alle konsertene på årets festival og planlegge din egen.

LES AVISEN HER

 

Den østerrikske slagverkeren og kunstneren Katharina Ernst spiller på Kjøpmannsgata Ung Kunst fredag 12, mai. Foto: Michael Breyer

RYTMISK KRAFT I TRE FORMATER

Katharina Ernst - le temps
Sveinar Hoff - Floating Point

Steinar Bø Quartet

Vi har noen riktige godbiter å presentere nå like før vi går inn i påskehøytiden! Den østerrikske slagverkeren og kunstneren Katharina Ernst blir lagt merke til i kunstmiljøer verden over med sin miks av trommer, visuell kunst og bevegelse, vår egen trommelegende Sveinar Hoff, kjent fra blant annet Cadillac, er tilbake i manesjen med splitter ny musikk, og NTNU Jazzlinja-studentene i Steinar Heide Bø Quartet moderniserer jazzbegrepet med sitt helt unike og hardtswingende uttrykk!

Kirsten Schultz i Visit Trondheim og ordfører Rita Ottervik delte ut prisen for Årets døråpner 2022 til Ernst Viggo Sandbakk (i midten). Foto: Trondheim kommune

Årets Døråpner 2022!

Vår driftige og inspirerende daglige leder Ernst Wiggo Sandbakk mottok i går den ærefulle prisen for sitt arbeid med Jazzfest og kulturmetropolen Trondheim.

"Hederen mottas på vegne av hele Jazzfest." sier Ernst Wiggo. "Jeg vil tro at prosjekt Joyn-In er en av årsakene til at Jazzfest ble utnevnt, der mottoet vårt er «alle skal med, ingen stemmes ut». 

Trondheim kommune har bidratt med ekstra midler i en toårsperiode som har gitt oss muskler til å gjøre noen smarte grep, der vi blant annet har engasjert en publikumsutvikler, etablert en gratis familiedag og gjort oppsøkende konserter ute i feltet - et styrket kulturtilbud for folk som har vært gjennom ei tøff tid. Jeg er stolt over det Trondheim Jazzfestival har blitt, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og gleder meg stort til den 35. festivalen nå i mai!"

Vår fantastiske frivillig-gjeng under Jazzfest 2022. Foto: Arne Hauge

Vil du være frivillig på Jazzfest?

Vi inviterer tidligere og nye frivillige til å bli med på årets jubileumsfestival! Jazzfest er som alltid avhengig av gode hjelpere - festivalens ansikt utad, som gir artister og publikum en fin velkomst og god opplevelse av arrangementene.

Arbeidsoppgaver kan være distribusjon, festivalkontor, jazzbutikk, publikumsvert, billettkontroll, artistvert eller transport.

Som frivillig får du: akkreditering til alle konserter under festivalen, en egen frivilligfest, gratis festival-t-skjorte og minner for resten av livet!

Hjertelig velkommen inn i Jazzfest-familien!