Anja Skybakmoen
photo:
Leikny Havik Skjærseth
9. mai 14:00 - 15:15

Anja Skybakmoen

med Asieh Amini

Anja og Asieh stod sammen på scenen for første gang på kvinnedagen i år, i en felles hyllest til Googoosh og Kvinne, liv, frihet-bevegelsen i Iran. Det ble et magisk møte mellom to kunstuttrykk som på vakkert vis utfylte hverandre. Asieh har unike betraktninger om verden rundt seg, om byene hun har bodd i, om lengsel, minner og kjærlighet, om frihetskamp og kampen for ytringsfrihet. Og så skriver hun så utrolig fint om Trondheim. 

 

Javad Montazeri
Den iranske poeten, journalisten og menneskerettighetsforkjemperen Asieh Amini er gjest på Anja Skybakmoens konsert. Foto: Javad MontazeriTrondheims-vokalist Anja Skybakmoen har en allsidig karriere bak seg, både med egne bandprosjekter og som sanger i vokalgruppen Pitsj, for å nevne noe.

Nå ankommer hun Jazzfest med et rykende ferskt album i bagasjen!

Anja har de senere årene fordypet seg i musikken og historien til den iranske artisen Googoosh, som var en av de største artistene i Iran før revolusjonen i 1979. Etter en opptreden med hennes musikk på Beat for Beat på NRK opplevde Anja å bli kontaktet av mennesker fra hele verden som viste sin begeistring for at denne musikken løftes frem.

Hennes nye musikk er sterkt inspirert av denne tradisjonen, og Anja med sitt glitrende band, evner å skape musikalsk magi i møtepunktet mellom Norden og Østen som vi knapt har hørt maken til.

Anja Skybakmoen - vokal
Asieh Amini - tekstlesing
Helge Lien - piano
Aleksander Sjølie - gitar
Jonas Barsten - trommer

 

  • Aldersgrense 18 år. Vi praktiserer vergeskjema
  • Dørene åpner kl. 13:30
  • Konserten starter kl. 14:00
  • Bill: 350,-/250,- (Jazzfest-venn). Priser inkl. avgift
  • Bli Jazzfest-venn og få rabatt på alle våre konserter og en rekke andre fordeler! Registrer deg her.
  • Andre praktiske spørsmål? Les vår F.A.Q.