Håker Flaten & Nilssen-Loves Guts and Skins Octet
photo:
Ziga Koritnik
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
12. mai 22:00 - 23:15

Håker Flaten & Nilssen-Love's Guts and Skins Octet

En av Norges tyngste rytmeseksjoner er tilbake med nytt band og splitter ny musikk!

I forbindelse med at NTNU Jazzlinja i Trondheim feiret 40 år i 2019 ble Ingebrigt Håker Flaten og Paal Nilssen-Love bedt om å gjøre en jubileumsbestilling under Trondheim Jazzfestival. Av ulike årsaker ble prosjektet utsatt et år, men i mai 2022 blir prosjektet en realitet og en heidundrende jubileumsfestturné ruller over landet.

To av landet mest aktive og prisbelønte musikere har satt sammen et knallband som viser i hvilket bredt spekter de selv og NTNU Jazzlinja har preget norsk musikkliv med siden opprettelsen i 1979.

Begge har studert i Trondheim - dog i hvert sitt kull, fra tidlig på 1990-tallet. Bassisten og trommeslageren hadde en håndfull band gående før de sammen etablerte flere band som skulle komme til å dominere jazzen nasjonalt og internasjonalt i lang tid: Element, Atomic, San, School Days, The Thing og Scorch trio. Gjennom disse gruppene etablerte duoen seg som en av Norges tyngste rytmeseksjoner, med Atomic og The Thing som spydspisser for videre karrierer.

Nidelven har flytt både stille og høyt siden da. Nilssen-Love er ikke lenger med i Atomic og The Thing ligger på is. Dermed var det ingen tvil om at radarparet måtte sette sammen et eget nytt band i denne anledningen. 

Medlemmene i Guts and Skins Octet er musikere Paal og Ingebrigt har spilt med eller lenge har ønsket å spille med, og instrumenteringen har også blitt litt uvanlig. 

Musikken er komponert av Ingebrigt og Paal, men er åpen nok til at alle medlemmene tar musikken i sine retninger. Nøkkelordene her er høyt energinivå og vill spilleglede!

Isabelle Duthoit - vokal, klarinett 
Hanne de Backer - saxofon
Signe Emmeluth - saxofon
Magnus Broo - trompet
Johan Holmegard - perkusjon
Alexander Hawkins - piano, orgel
Ingebrigt Håker Flaten - bass
Paal Nilssen-Love – trommer

Konserten er en bestilling finansiert av Det Norske Komponistfond.