Jordan Sand
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
Utsolgt
27. november 14:00 - 15:00

Jordan Sand

Nyskapende uttrykk fra New York til Trondheim

Jordan Sand er en utøver og komponist fra New York. Med hennes bruk av vokal sammenvevd med de orgelignende resonansene som kan frambringes med kontrabass spilt med bue, har hennes arbeid som solist og arbeid med musikk til teater blitt beskrevet som "ninja basspill" (Obsolete Media Objects) og "Joni Mitchell møter Ligeti" (Omaha Under the Radar). Hun bygger opp en klagende sangform for så å plukke den fra hverandre til det som er igjen er små bestanddeler av tekstur og mekanikk.

Som samarbeidspartner har hun opptrådt på Saturday Night Live, The Late Show, Tiny Desk Concert-serien, og i Carnegie Hall, og turnert gjennom USA, Canada, og deler av Europa og Taiwan. Hun beveger seg mellom sjangrer som klezmer, klassisk, jazz, folkemusikk, eksperimentelt teater og improv. 

Hun har de siste årene arbeidet med et musikalsk solomateriale som kan beskrives som "vuggesang for søvnløse voksne." For Jazzfest vil Sand presentere et solosett som blander scener, stemninger og minner fra USA med en rekke nyskrevne komposisjoner som er laget i løpet av et urolig år i Trondheim.

Jordan Sand - kontrabass, vokal