KADRI VOORAND IN DUO WITH MIHKEL MÄLGAND

14. MAI – DOKKHUSET
Skrevet av
Ove Bjørken
Foto
Arne Hauge

Kadri Voorand in duo with Mihkel Mälgand - fra Estland - åpnet med improvisert nylært norskspråklig intro, og fortsatte like godt med å kommunisere på vekselvis på meget godt norsk og engelsk  - imponerende! Men musikere har jo som kjent godt språkøre.

Voorand låter veldig sprekt både vokalt og pianistisk med sin presise nesten Corea-aktige rytmikk og stemmesamplede komp-looper hun spontant legger inn via en digital delaymaskin. Sammen med makker Mihkel Mälgand lekre kontrabasskomp oppleves det nesten mer som en kvartett enn som en duo. Som om dette ikke er nok drar hun sågar opp en fiolin og gir oss spreke folkemusikalske inputs! Og vi innser at Estland ikke er langt unna Norge, kulturelt og musikalsk.

Kadri Voorand er meget allsidig og behersker alt hun gjør til fingerspissene med utrolig presisjon, direkthet og originalitet i sitt uttrykk, og som dette ikke er nok så er hun en great communicator også!

Det er lenge siden undertegnede har blitt så imponert av en jazzmusiker som etter denne konserten, og spesielt etter en av hennes lovesongs med Rondo ala Turk-komp.

Kadri Voorand er en original og meget spennende artist med utrolig mye- og bra på hjertet. Denne fantastiske artisten kommer vi til å høre mer fra i fremtiden, garantert!