Bli frivillig på Jazzfest!

Vi er som alltid avhengig av gode hjelpere - som er festivalens ansikt utad, og tar imot artister og publikum med et smil.

Hvis du lurer på noe eller ønsker å melde deg som frivillig til Jazzfest 2024 kan du sende e-post til frivillig@jazzfest.no.

Påmeldingsskjema å melde deg som frivillig til Jazzfest 2024 finner du her.

Vi ønsker gamle og nye verter velkommen i Jazzfestfamilien.

HVA KAN JEG JOBBE MED?
Våre verter utfører mange ulike oppgaver for festivalen, og det finnes noe for alle. Du trenger ikke å ha erfaring fra før, så lenge du har godt humør og engasjement.
Arbeidstid og antall vakter varierer etter arbeidsområde. Artistverter jobber for eksempel lengre, men færre vakter.

Her kan du lese mer om de vanligste arbeidsområdene: 

Distribusjon
Distributører henger opp plakater og distribuerer festivalaviser og flyere rundt omkring i Trondheim. Denne jobben gjøres hovedsakelig i forkant av festivalen.

Transport
Transportgjengen jobber med transport av artister, gjester, instrumenter og annet utstyr før, under og etter festivalen. Du må ha førerkort minimum klasse B for å jobbe med transport.

Festivalsekretariat/Jazzbutikken
Bemanning av festivalsekretariatet – festivalens infosenter, og Jazzbutikken. Hit kommer artister, frivillige og publikum for å få informasjon, hente ut akkrediteringer, kjøpe/hente billetter og shoppe kul Jazzfest-merch.

Billettsalg/-kontroll
Billettvertene jobber med salg og skanning av billetter ved inngangen på konserter. De sjekker også akkreditering og gjestelister på konserter der dette er aktuelt.

Publikumsvert
Publikumsvertene holder oversikt i publikumsarealet med fokus på nødutganger. De hjelper også til med forberedelser og rydding i lokalet, svarer på spørsmål fra publikum og bidrar til at alle får en god og trygg konsertopplevelse. 

Artistvert 
Artistvertene jobber med generell artistpleie og følger artistene gjennom festivalen. De skal ha oversikt over transport, overnatting og lydprøver. Artistvertene har også ansvar for catering på backstage. 

HVA FÅR JEG?
Som frivillig vert på Jazzfest får du minner for livet, verdifull erfaring og muligheten til å bli kjent med byens flotteste mennesker. Du får også gratis inngang på alle konserter, såfremt det er ledig kapasitet, og et eksemplar av årets festivalskjorte. Når festivalen er over arrangerer vi en frivilligfest for alle som har bidratt til festivalen.