Kadri Voraand in duo with Mihkel Mälgand hører du på Dokkhuset søndag 14. mai.

FLERE STJERNENAVN TIL ÅRETS JUBILEUMSFESTIVAL!

Susanne Lundeng Trio
The Brazz Brothers
Tania Giannouli
Dobbelkonsert: Yumi Ito Trio/Kadri Voraand in duo with Mihkel Mälgand

 

Fredag 12. mai får vi høre den anerkjente folkemusikeren Susanne Lundeng sitt nye album, og institusjonen The Brazz Brothers skal feire plateslipp og et litt forsinket 40-års jubileum med en skikkelig festkonsert på Byscenen! 

Den greske pianisten Tania Giannouli presenterer sitt eventyrlige solokonsept, og det blir dobbelkonsert med to av Europas mest spennende vokalister - Yumi Ito og Kadri Voraand.

 

Susanne Lundeng Trio

Susanne Lundeng Trio

Dypt melankolsk og stormfullt

Susanne Lundeng er en av Norges mest anerkjente folkemusikere, som med sine musikalske røtter fra nord har blitt kjent for sin særegne stemme som musiker og komponist.

Hun tar med seg sitt nyeste album Følge til årets festival, der hun i samspill med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander utforsker musikken gjennom tekster og melodier. Lundeng skildrer livets dramatikk og dets innvirkning på både mennesker og landskap - så gjør deg klar for en skjellsettende musikalsk opplevelse.

Susanne Lundeng - fele, vokal
Nils-Olav Johansen - gitar, vokal
Erik Nylander - trommer

Trykkeriet Scene 12. mai kl 22:00

Ordinær billettpris: 350
Jazzfest-venn: 250

 

The Brazz Brothers

The Brazz Brothers

Jubileumskonsert på Byscenen!

The Brazz Brothers er en institusjon i norsk kulturliv. I løpet av fire tiår med kontinuerlig drift har ensemblet spilt over 5000 konserter over hele verden, og de livlige karene fra Langevåg har blitt en merkevare i det ganske land, med sitt gode humør, suverene formidlig og enorme spilleglede.

Gruppens 40-års jubileum kom midt i pandemien, så nå tar vi revansj og markerer jubileet med en solid festkonsert. Rykter forteller om et band i toppform - bli med på festen du også!

Jan Magne Førde - trompet 
Helge Førde - trombone 
Stein Erik Tafjord - tuba 
Runar Tafjord - horn 
Kåre Nymark - trompet 
Kenneth Ekornes - trommer 

Byscenen 12. mai kl. 20:00

Ordinær billettpris: 390
Jazzfest-venn: 290

 

Tania Giannouli

Tania Giannouli (GR)

Fantasifull tolkning av solo-pianoet

Den greske pianisten Tania Giannouli har spilt på jazzscener over hele Europa, kjent for sin lyriske spillestil og sømløse blanding av jazz, klassisk og global musikk. I sitt solo-konsept inviterer hun lytterne inn i hennes lidenskapelige univers – med et lydmalende og filmatisk sound, sterk temautvikling og lek med pianoets utvidede soniske repertoar. Dette er en artist som er på full fart mot en internasjonal karriere!

Tania Giannouli - piano

Kjøpmannsgata Ung Kunst 11. mai kl. 16:00

Ordinær billettpris: 290
Jazzfest-venn: 190

 

Dobbelkonsert: Yumi Ito Trio (CH)/Kadri Voraand in duo with Mihkel Mälgand (EE)

Ito / Voraand

Yumi Ito Trio (CH)

En moderne vri på det klassiske jazz-soundet

Yumi Ito er en sveitsisk-polsk-japansk vokalist og pianist med mye på hjertet. Hun skriver formidlende og nære låter som navigerer seg gjennom jazz, neo-klassisk, art-pop og electronica.

Tekstene hennes er refleksjoner og betraktninger av vår samtid, der hun beskriver hverdagen og samfunnet rundt oss med store og små fortellinger - historier, både lyse og mørke, som betyr noe.

Yumi Ito - vokal, piano
Kuba Dworak - bass
Iago Fernández - trommer

//

Kadri Voraand in duo with Mihkel Mälgand (EE)

Pop-jazz i en improvisert ramme

Vokalist og pianist Kadri Voorand er en prisvinnende jazzmusiker fra Estland, kjent for sin fantasifulle musikalitet, tekstformidling og energiske tilstedeværelse.

I samspill med bassist Mihkel Mälgand presenterer hun et variert repertoar som beveger seg i jazz-pop-folk-sjiktet. Her får du høre alt fra hjerteskjerende power-ballader til virtuose improvisasjoner og fengende rytmer, i utsøkt formidling. 

Kadri Voraand - vokal, piano
Mihkel Mälgand - bass

Dokkhuset 14. mai kl. 13:30

Ordinær billettpris: 290
Jazzfest-venn: 190