Patti Austin sings Ella Fitzgerald w/ Trøndelag Big Band
Patti Austin sings Ella Fitzgerald m/ Trøndelag Big Band

NYTT ARTISTSLIPP!

Billetter

Patti Austin sings Ella Fitzgerald
m/ Trøndelag Big Band

Klassisk, swingende storbandjazz!

Patti Austin, født i 1950 i New York, er en vokalist som beveger seg mellom R&B og jazz. Med Quincy Jones og Dinah Washington som musikalske ledestjerner startet hun sin karriere allerede i 4-årsalderen. Hun har vært en profilert artist helt siden 1960-tallet, og 20 år senere kom hiten «Do you love me?».

Trøndelag Big Band ble etablert i 2011 og har i over 10 år holdt konserter på internasjonalt nivå. Vi gleder oss enormt til å høre hyllesten til Ella Fitzgerald sammen med superstjernen Patti Austin.

Byscenen 12. mai kl. 21:00

Starlight Big Band m/ Kathrine Windfeld

Starlight Big Band får stjernebesøk!

Starlight Big Band er et nytt og spennende storband med utspring fra NTNU Jazzlinja. Bandet gjorde en imponerende debutkonsert i 2019, og har siden gjort en rekke fremragende prosjekter. Deres første album Supernova, som kom ut i 2021, inneholder komposisjoner av bandets medlemmer og fikk strålende kritikker.

Nå har de invitert den danske pianisten og komponisten Kathrine Windfeld til et  samarbeid under årets Jazzfest. Windfeld har siden 2012 drevet sitt eget storband, som blant annet har blitt tildelt dansk Grammy Award.

Vi gleder oss til å høre Kathrine Windfeld i samspill med Starlight Big Band!

Dokkhuset 14. mai kl. 14:00

Flamenco med Los Aurora

Storbesøk fra Barcelona!

Los Aurora spiller flamenco i verdensklasse! Ensemblet byr på en fargerik og fyrrig miks av sang, dans og heftige rytmer, og er viden kjent for sine intense og fengende live-show. Dette er en unik sjanse til å oppleve et av sjangerens fremste band - for første gang i Norge!

Pere Martinez - vokal, Max Villavecchia - piano, Javier Garrabella - bass, Joan Carlos Mari - trommer, Jose Manuel Álvarez - dans

DIGS 13. mai kl. 21:00

Pascal Schumacher

Unikt, sjangerløst og hypnotisk!

Pascal Schumachers musikk har en sterk hypnotisk karakter. Han er en av Europas fremste vibrafonister og har gjennom bruk av effekter og musikkteknologi skapt et helt unikt og sjangerløst uttrykk. Pascal blander klassisk musikk med elektronikk og skaper lydlandskap preget av minimalisme og avanserte rytmiske mønstre i en  dynamisk innpakning.

Pascal er en prisvinnende utøver med 12 soloalbum på merittlisten, og gjester Trondheim for første gang!

Pascal Schumacher – vibrafon og elektronikk

Trykkeriet 14. mai kl. 18:00

Erlend Skomsvoll & TSO-koret
m/ Hildegunn Øiseth

Urframføring av Ettertankens messe

Erlend Skomsvoll utforsker korets klang og dets muligheter i urframføringen av Ettertankens messe, et nyskrevet verk for TSO-koret og solist Hildegunn Øiseth.

Skomsvoll er godt kjent for Trondheimspublikummet gjennom sine samarbeid med blant andre Chick Corea & Trondheim Jazzorkester og Come Shine. Erlend har med sin lekne og uredde stil både som musiker, arrangør og komponist trollbundet publikum en rekke ganger tidligere. Dette blir intet unntak.

Erlend Skomsvoll - flygel, Hildegunn Øiseth - trompet, TSO-koret m/ dirigent Ursa Lah

Vår frue kirke 12. mai kl. 19:30

Hovedøen Social Club

Heftig cubansk klubbstemning!

I over 12 år har Hovedøen Social Club fusjonert rytmer fra Havanna med eldre norske pop-perler, og resultatet har vært overraskende og dansbare cubanske versjoner av norske slagere. Bandet ble dannet i 2007 og slo for alvor gjennom da «¡Que viva Noruega!» kom, sommeren 2008. Våren 2009 kom oppfølgeren «¡Ay caramba!». Konsertsamarbeidet med KORK ble en stor suksess og «Klassikere a la Cuba» spilles jevnlig på TV-stasjoner i Latin-Amerika.

Sverre Indris Joner - piano, bandleder, Sergio Gonzalez - sang, Eduardo Cedeño - timbales, Ole Marius Melhuus - bass, Ruben Pirela - congas, Erik Eilertsen - trompet

Dokkhuset 14. mai kl. 21:00

Eirik Havnes/Lars Ove Fossheim

Jazzfest og Meta.Morf bestiller!

"Alt som lever skal dø" er et tekstbasert verk som tar for seg menneskets plass i naturen, og naturens plass i mennesket. Er mennesket fortsatt en del av naturen, eller har vi tatt steget ut av den og heller inntatt en posisjon som forvalter av naturen? Dette og en rekke andre eksistensielle spørsmål er kjerneinnholdet i dette nyskapende verket.

Tekst: Eirik Havnes
Musikk: Lars Ove Fossheim og Eirik Havnes
Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien

Lars Ove Fossheim - gitar og elektronikk, Eirik Havnes - tekst og elektronikk, Heida Karine Johannesdottir Mobeck - tuba og elektronikk, Martin Langlie - trommer, trommemaskiner, synther og elektronikk

I samarbeid med Meta.Morf 2022. Støttet av Kulturrådet.

Dokkhuset 18. mai kl. 20:00