Hilde Louise Orchestra
Hilde Louise Orchestra spiller i Britannia Hall fredag 13. mai. Foto: Jørgen Nordby

Nye navn til Jazzfest!

Billetter

Hilde Louise Orchestra - Petter Wettre Kvartett m/ Lage Lund - Cyrille Aimée - Synesthetic 4 - Timo Lassy

Fem nye artister er bekreftet til årets festival!

 

Hilde Louise Orchestra

Jazz chanteuse, låtskriver og kabaretartist Hilde Louise Asbjørnsen er blitt beskrevet som en miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday. Hun har gitt ut hele 11 kritikerroste album, og konsertene byr på en frisk cocktail av jazz og pop, kjærleik og humor, både med egne og andres låter.

Britannia fyller bordet med de beste ostene, lokale og internasjonale, et godt utvalg i modne og smaksrike skinker og godt tilbehør. Perfekt til en avslappende kveld med swingende jazz i Britannia Hall.

Hilde Louise Asbjørnsen - vokal, Anders Aarum - piano, Svein Erik Martinsen Ånestad - gitar, Jens Fossum - bass, Hermund Nygård - trommer

Britannia Hall, 13. mai kl 19:30

Petter Wettre Kvartett m/ Lage Lund

Nylig hjemflyttede Lage Lund fra New York/Skien møter nylig utflyttede Petter Wettre fra Oslo/Paris til en drivende svett konsert i standardjazzens tegn.

De har med seg de to svenkene Daniel Franck på bass og Karl Henrik Ousback på trommer. Det garanteres en intens og energifylt opplevelse med akustisk jazz servert av et skandinavisk stjernelag

DIGS, 13. mai kl 16:00

Cyrille Aimée

Fransk-amerikanske Cyrille Aimée sin engasjerende stemme og store kreativitet har tatt henne med på en uventet reise i livet, fra gatesang i Europa til opptredener på noen av verdens største jazzfestivaler, Broadway-oppsetninger med mer! The Wall Street Journal hyllet henne som “one of the most promising jazz singers of her generation” og New York Times kaller henne en “rising star in the galaxy of jazz singers”.

Cyrille har vunnet flere prestisjetunge priser, blant dem Montreux Jazz Festival Competition i 2007 og  Sarah Vaughan International Jazz Competition i 2012.

 Cyrille Aimée – vokal, Dave Torkanowsky - piano, Pedro Segundo - trommer, Lex Warshawsky - bass, Michael Valeanu - gitar 

Dokkhuset, 12. mai kl 18:00

Synesthetic 4

Velkommen til konsert med et av de mest spennende nye jazzbandene på det europeiske kontinentet. Komplekse og fengende rytmer med utspring fra hiphop og elektronisk musikk er viktige elementer i musikken til Synesthetic 4, og gir kvartetten et urbant uttrykk.

Man får en dæsj folkloristiske melodier pluss inspirasjon fra Olivier Messiaens harmonikk, noe som etterlater et humoristisk og bisart inntrykk hos publikum. Synesthetic 4 evner å føre jazz og klassisk musikk inn i en avantgardistisk form. Entertainment og virtuositet av høy klasse.

Vincent Pongrácz – klarinett og vokal, Peter Rom – gitar, Manuel Mayr – bass, Andreas Lettner – trommer

Lokal Scene, 12. mai kl 20:00

Timo Lassy Trio

Den finske tenorsaxofonisten Timo Lassy besøker Trondheim for første gang, og presenterer sin nye trio og det rykende ferske albumet "Trio", utgitt høsten 2021. Lassy er et av Finlands fremste jazznavn om dagen - med et sound som er tight, svingende og funky!

Timo Lassy - tenorsax, Ville Herrala - bass, Jaska Lukkarinen - trommer

Konserten er i samarbeid med Finsk-Norsk Kulturinstitutt

DIGS, 14. mai kl 16:00