Takk for i år!

Takk for i år!

Det er 10. mai, og vi slipper jubelen løs! Vi har arrangert vår andre festival under pandemien – denne gangen i normal festivalperiode. Vi har gjort det igjen: vi har laget en festival mot alle odds og med mye usikkerhet i forkant. Denne gangen, som i november, har vi hatt flaks. Ingen smitte er sporet til våre konserter. Vi fikk gjennomført vårt samfunnsoppdrag og er lykkelige. Overlykkelige er riktigere å si. 

Det endte med 40 konserter og én workshop. Fire bestillinger, flere bandpremierer og en mengde nye talenter fra NTNU Jazzlinja. På grunn av antallsbegrensningene måtte vi gjøre fire ekstrakonserter. Tusen takk til artister og publikum som er løsningsorienterte, tålmodige og samarbeidsvillige. Konsertrapporter og flotte fotominner ligger allerede på vår egen nettside: https://www.jazzfest.no/nb/node/295

Vi gjorde én strømmekonsert, hvor Vilde Aakre Lie med NTNU Jazzensemble tolket Stage Dolls-klassikere. Dessverre opplevde vi tekniske problemer på direkten, men konserten kan ses i sin helhet på YouTube fram til 14 mai: https://www.youtube.com/watch?v=Q_IEeTGArwI

Nå skal vi puste ut, og håpe på at verden normaliseres. Så skal vi sammen med nye og gamle samarbeidspartnere jobbe mot framtidige Jazzfester på en ny måte. Følg med, følg med.

Festivalperioden i 2022 er 10. – 15. mai, og vi kan glede oss til høre Jan Garbarek Group, Kyle Eastwood, Ghost-Note, Klabbes Bank, Cyrille Aimée, Jazzmeia Horn, Tineke Postma, Starlight Bigband med Kathrine Windfeld og de øvrige artistene fra 2020 som vi måtte utsette. Vi har håp om at Rymden skal fylle Dokkhuset 10. oktober og at Julejazz kan arrangeres etter god gammel modell.

Til slutt en kjempetakk til publikum som til tross for all usikkerhet kjøper billetter og kommer på våre konserter!

Jazzfest 2021, festival nr. 33 i rekken, er over. Vi har spredt god musikk, glede og håp i ei utfordrende tid. Derfor var årets Jazzfest den viktigste i vår historie!