LOUIS COLE

12. MAI – HAVET
Skrevet av
Kåre Kolve
Foto
Thor Egil Leirtrø

Det vart knyttet store forventninger til konserten med Lois Cole, som hadde valgt å legge pre-produksjonen for sommerens Europaturne til Trondheim.

Morsomt å tenke på at Cole kunne sitte og nye utsikten av Nidelven mens han laget sitt turneoppsett. 
Det er ganske fascinerende når artister klarer å bygge opp sin karriere gjennom YouTube, og når en ser videoene til Louis Cole så skjønner en hvorfor. Musikken er utrolig fengende, med deilige groover og kule låter. For meg så virker det som om at Louis Cole har en teatralsk tanke også bak sine konserter. Og konserten var intet unntak. Morsomt med en syngende “Dødens ferjemann/kvinne " utstyrt med videokamera og ljå! 
Ellers besto bandet av Israel Strom på keyboard og Petter Olofsson på bass. Begge glimrende musikere som fikk vist hva de kunne i løpet av konserten. Hovedpersonen var høyt og lavt, var foran som vokalist, så bak trommene, så bak keyboardet, og så som kameramann. 

Det er noe helt spesielt med trommespillet til Cole, grooven hans er uimotståelig tøff, det ble bare litt mye fra det ene til det andre hele tiden. Hadde sikkert vært lurt å tatt med et par musikere til i bandet. Men uansett så skjønner en godt hvorfor denne karen har så mange fans. Hans sjangeroverskridende musikk er til tider så fengende at det er bare å la seg rive med!