ELLEN ANDREA WANG - CLOSENESS

12. MAI – DOKKHUSET
Skrevet av
Kåre Kolve
Foto
Arne Hauge

Ellen Andrea Wang er i dag en godt etablert artist som har flere utgivelser bak seg, både som soloartist og som medlem av band som GURLS og Pixel for å nevne noen. I tillegg har hun vunnet Spellemannpris og spilt med blant andre Manu Katché og Marilyn Mazur.

Bandet Closeness så dagens lys i 2019 og deres første plate kom samme år. På konserten i Dokkhuset fikk vi høre flere låter fra denne utgivelsen. Det er en utrolig fin trio som foruten Ellen på bass og sang, består av den engelske gitaristen Rob Luft og den svenske trommeslageren Jon Fält. En fantastisk sammensetning av glimrende musikere som skapte magi for et fullsatt Dokkhuset.

Gitaristen Rob Luft sitt utrolig delikate spill, der dynamikk og ulike klanger på en klokkeklar gitarsound var fantastisk flott å høre på, både solistisk og når han kompet under Ellen sin nydelige sang.
Jon Falt er vel en av dagens mest dynamiske trommeslagere, særlig i arven etter Jon Christensen. Jeg hadde bare hørt han med Bobo Stenson Trio før, men det var herlig å høre hans oppfinnsomme og kreative spill sammen med Rob og Ellen.

Repertoaret bestod av en del nye låter som August og I Need Your Love, ellers så var det låter fra Closeness-skiva som den utrolig vakre balladen Waiting for Ellinor som er skrevet til Ellens datter, og de utrolig fine versjonene de hadde av spirituals-låtene We Shall Overcome og Nobody Knows.
Det ble en nydelig fredags ettermiddag med denne trioen og håper vi får høre de igjen snart.

Forrige konsert

Neste konsert