TUVAHALSEBAND

13. MAI - KNAUS
Skrevet av
Guro Kvåle
Foto
Arne Hauge

Jeg er ikke alene om å forbinde konsert på Knaus med mye lyd, øl-marinert gulv og livsglade ungdommer som dulter skulder mot skulder i et forsøk på å lage seg plass til å danse i det fullstappede lokalet. I går kveld sto vi like tett som vanlig for å høre Tuva Halse Band på Knaus, som skulle vise seg å bli en konsertopplevelse utenom det vi vanligvis opplever på det nevnte lokalet. De heldige som kom tidlig nok til å få plass i salen (og de mindre heldige som ble stående i døråpningen) vil være enige meg når jeg sier at dette var en opplevelse jeg ikke ville vært foruten! 

Melankolske og håpefulle melodier i et svevende og stemningsfullt musikalsk landskap. Ekspressiv improvisasjon, eksplosiv tromming, rørende tekster fremført med eksepsjonell formidling, dynamiske komposisjoner og groove vi kunne svingt oss til i timevis. Det er en nerve i bandet, og denne smitter over på publikumet. Når lyset sveiper over salen i det applausen byter løs mellom hvert nummer kan man se et fullsatt Knaus av store smil og tårevåte øyne, både unge og gamle. Noen danset, noen felte en tåre, felles er at alle lot seg røre av musikken og bandets organiske formidlingsevne.

Det var mye som foregikk på huset det kvelden. Fra naborommet kan man høre en tenorsaxofonist som kvalitetssjekker chops før Cosmic Swing Orchestra som starter et kvarter senere. Vanligvis ville dette være nok til å rive enhver lytter ut av fokus, men dette publikumet har gitt seg hen til det som foregår på scenen og lar seg ikke rikke. Når det er sagt så låt også denne saksofon i det fjerne overaskende bra over det da nokså rolige partiet av fiolin klimpring og en lett trommegroove.

Tusen takk for flott konsert Tuva Halse Band med Emil Storløkken Åse, Jakob Nordli Leirvik, Oda Steinkopf, Øyvind Leite og Tuva Halse. Vi gleder oss til neste gang!

Tuva Halse - fiolin, synth
Jakob Nordli Leirvik - vokal
Emil Storløkken Åse - gitar
Oda Steinkopf - bass
Øyvind Leite - trommer