TRONDHEIM VOICES

15. MAI - KJØPMANNSGATA UNG KUNST (K.U.K.)
Skrevet av
Tor Hammerø
Foto
Arne Hauge

Avslutningsdagen starta i kulturbygget K.U.K. - Dronning Sonja hadde visse problemer da hun skulle åpna huset - med et herlig møte mellom Trondheim Voices og de to svenske vokalistene Josefine Lindstrand og Lina Nyberg - som hadde skrevet "Songs Around the World" for det unike vokalensemblet. Det besto for anledninga av Siri Gjære, Siril Malmedal Hauge, Anita Kaasbøll, Ingrid Lode, Heidi Skjerve og Tone Åse. Som eneste instrumentalist hadde de invitert med seg den danske trommeslageren og perkusjonisten Michala Østergaard-Nielsen.

De ga oss en stor og inderlig opplevelse der man skifta på solistrolla og der de svenske vokalistene og komponistene gled nydelig inn i det flotte uttrykket til Trondheim Voices og der Østergaard-Nielsen var en strålende fargelegger. De tok oss med på en verdensomfattende rundtur med start i Umeå og avslutta den i Sør-Afrika.

Komponistene hadde fått innspill fra kolleger rundt om i verden om hvordan de hadde det og det brukte de til inspirasjon for å lage den unike musikken og tekstene på flere språk. Dette flotte og unike samarbeidet har alt i seg til å bli utvikla videre og ikke som de sang: My window is closed. Nei da, vinduet er åpent og vi vil ha mer av dette musikalske nordiske rådet.

Heidi Skjerve - vokal, Tone Åse - vokal, Siri Gjære - vokal, Ingrid Lode - vokal, Siril Malmedal Hauge - vokal, Anita Kaasbøll - vokal, Lina Nyberg - vokal, Josefine Lindstrand - vokal, Michala Østergaard-Nielsen - trommer, perkusjon

Forrige konsert