BERNHOFT SOLO - NOVA KINO

Skrevet av
Helge Førde
Foto
Thor Egil Leirtrø

SPRUDLENDE BERNHOFT IMPONERTE PÅ NOVA

Han sto helt alene på scenen og startet rolig med akustiske gitar og sang:.....«it will get better». Det var en ydmyk og litt rørt Bernhoft som innrømte at det hadde vært rart å ikke spille for folk på over ett år. Plutselig smalt han til med «California», fremdeles bare på akustisk gitar, men det låt som et fullt band. Makan til gitarspill og sang! Nesten rart at gitarstrengene holdt.

Bernhoft er en artist som hører til på øverste hylle og det beviste han helt alene på Nova. Gitarspillet er i verdensklasse enten han spiller akustisk gitar eller looper seg selv på el-gitar. Han var innom et el-piano og i tillegg er han en sanger som ligger i «Prince/Stevie Wonder»-klassen. Han har et fantastisk omfang og synger like bra i falsett som i vanlig leie. Artikulasjonen og intonasjonen er superb og rytmisk er både sangen og gitarspillet stødig som fjell. Han sang nye sanger og gamle sanger om hverandre og publikum storkoste seg og var med på knipsing og klapping. Allsang er som alle vet forbudt i disse koronatider!

Det satt ca 100 personer i salen og kjente på at det er akkurat dette vi har savna det siste året. Vi kjente det fra stortåa og helt opp i hjernebrasken. Dette er musikk på sitt beste. Gode låter, fine stemninger, stor variasjon, dynamikk, spontanitet, ja alt en god konsert skal ha. Heldigvis ble det ekstra-konsert slik at 100 personer til fikk oppleve dette. Takk Bernhoft og takk til jazzfestivalen som gjorde mulig.