ARY
photo:
Ole Martin Halvorsen
10. mai 19:00 - 01:00

ARY / Øyunn / thea wang / Next.Ape (BE)

Jazzfest på Havet

Fire konserter - én billett!

Vi inviterer til nok en festaften på Havet Arena!
Du trenger ikke badetøy for å nyte superstjernene på plakaten denne kvelden.

Fredag 10. mai fra kl. 19:00 skal vi igjen fylle Nyhavna med elektrisk stemning, program for musikkelskere og dansbare rytmer inn i solnedgangen. Opplev fire nye og kjente artistnavn på én og samme billett - og mye mer!

På programmet:
19:00: Musikkbingo med Radio Revolt (Heim)
20:00: thea wang (Langhuset)
21:00: Next.Ape (Djupet)
22:00: Øyunn (Langhuset)
23:00: ARY (Djupet)

Dørene åpner 18:00
 

 

ARY
Foto: Ole Martin Halvorsen

 

ARY
Trøndelags egen elektronika-dronning 

ARY er tilbake for alvor. For to år siden slapp hun endelig debutalbumet «For Evig», som vant over både anmeldere og musikkhjerter i hele verden.
Vi ble først kjent med ARY i 2015, da hun med et brak traff det norske publikum med elektroniske popbeats og hennes tydelige signatur – den spektakulære stemmen. På kort tid fikk hun millioner av lyttere både i og utenfor våre landegrenser. Hun spilte over 200 konserter i Norge og Europa, og gjestet festivaler som Glastonbury, Pitchfork og Øyafestivalen. Så trakk hun seg tilbake for å bli kjent med sitt eget lydbilde og dykke inn i produksjon.
Nå er hun klar for en gjenforening med fansen, denne gang som artist og produsent – med et helt nytt sceneshow, dansere og en imponerende låtkatalog.

 

Øyunn
Foto: Kaspar Vig

 

Øyunn
Klar for gjennombrudd!

Ekspressiv vokal og catchy melodier over organiske grooves og elektroniske synth-arpeggioer - trommeslager og vokalist Øyunn lager musikk som treffer.

De siste årene har hun markert seg på den europeiske musikkscenen, etter å ha spilt med musikere som blant annet Bugge Wesseltoft, Sam Gendel, Jon Balke og det danske alt-popbandet Efterklang, og komponert til og spilt i forestillinger ved Nationaltheatret i Oslo og Det Kongelige Teater i København.

I sitt eget band synger og rapper hun hudløst ærlig i tekster om relasjoner, hierarki, håp og uro, alt mens hun trakterer trommesettet på samme tid.

Øyunn - trommer, vokal
Jens Mikkel Madsen - bass, backingvokal
Kasper Staub - synther, backingvokal
Oliver Cebrero Løberg - livelyd, prosessering

 

Thea Wang

 

thea wang
Gripende og gåsehudfremkallende

thea wang er en historieforteller. Med brede og korte strøk maler hun frem øyeblikk fra livet på balsamerende vis - akkompagnert av et sparsommelig, men likevel altoppslukende lydunivers.

I musikken til thea wang kan du nærmest føle hjerteslagene til folkeikonet Joni Mitchell. En sjelden stemmeprakt, med sårbare og poetiske tekster, over lyden av en enkelt akustisk gitar, eller på et kreativt underlag av ulende synthpads, improvisasjon og hardtslående trommegrooves.

Hun brast inn på musikkscenen med debutalbumet «While He Is Still Asleep» i 2022, som høstet ros fra både norsk og internasjonal presse, og siden det har hun blant annet varmet opp for Aurora på hennes nylige verdensturné.

Her får du, med andre ord, oppleve en kommende verdensstjerne.

Thea Emilie Wang - vokal, gitar
Håkon Aase - fiolin
Edvard Synnes - keys
Jørgen Kasbo - gitar
Ivar Myrset Asheim - trommer

 

Next.Ape
Foto: Athos Burez

 

Next.Ape (BE)
For første gang i Norge

Next.Ape er det nyskapende bandet til den belgiske trommeslageren Antoine Pierre - og et av de mest spennende crossover-prosjektene på den europeiske musikkscenen per i dag. Musikken har et groovy, melodiøst og mystisk sound, ispedd elementer av både elektronika, pop og jazz, og presentert i en tight og overbevisende live-pakke.

I bandet finner vi også den belgiske vokalisten Julie Rens, som løfter uttrykket med sin scenetilstedeværelse og krystallklare stemme - fargelagt med effekter og fengslende lydutforskninger.

Vi er utrolig stolte og glade over å kunne presentere Next.Ape for det norske publikummet for aller første gang!

Antoine Pierre - trommer, komposisjoner
Julie Rens - vokal
Lorenzo Di Maio - gitar
Cédric Raymond - effekter, gitar, keyboard
Jérôme Klein - keyboard, Moog

 

  • Aldersgrense: 18 år. Vi praktiserer vergeskjema
  • Dørene åpner kl. 18:00
  • Første konsert starter kl. 19:00
  • Bill: 450,-/300,- (Jazzfest-venn). Priser inkl. avgift
  • Bli Jazzfest-venn og få rabatt på alle våre konserter og en rekke andre fordeler! Registrer deg her.
  • Andre praktiske spørsmål? Les vår F.A.Q.