Veslemøy Narvesen & han gaiden (dobbelkonsert)
photo:
Sigrid Erdal / Christopher Næss
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
13. mai 21:30 - 23:30

Veslemøy Narvesen + han gaiden

Dobbelkonsert

Veslemøy Narvesen: We Don't Imagine Anymore
Utforskende trio med en jazzkomet i spissen

Trommeslager og jazzlinje-student Veslemøy Narvesen har i løpet av kort tid blitt en meget aktiv utøver på den norske musikkscenen; nylig ble hun trukket frem som "Norges nye super-trommis" av NRK, og allerede i 2020 var hun kronet med tittelen "Årets unge jazzmusiker" med ett av sine band.

I prosjektet We Don’t Imagine Anymore møter vi Veslemøy i hennes egne musikalske verden: komponert materiale med tydelig forankring i det nordiske, improviserte jazzsoundet, i miks med referanser til pop, singer-songwriter og kammermusikk. Tekstene omhandler evig-aktuell tematikk som ensomhet og isolasjon, både i møte med og i fraværet av andre mennesker.

Prosjektet var et bestillingsverk til Oslo Jazzfestival i 2021, og har nå blitt en lekegrind der Narvesen får utfolde seg som låtskriver, tekstforfatter og vokalist - og trommeslager, selvfølgelig.

Veslemøy Narvesen - trommer
Oliver Skou Due - piano
Nicolas Leirtrø - baritongitar

//

han gaiden
Stjerneskudd fra Norges elektroniske undergrunnsverden

Kjent for hypnotiske live-performances og sårbar, men drivende klubbmusikk har han gaiden skapt et helt særegent sound innenfor sin sjanger. Dansbare beats og pulserende bass møter improvisasjon og inderlige tekster, med flytende saksofonmelodier og lekne vokalharmonier på toppen.

Våren 2022 slapp de debutalbumet you called me your erika på det prestisjetunge plateselskapet Mutual Intentions, som høstet svært gode anmeldelser både innenfor og utenfor våre landegrenser.

Med visuals, synkroniserte dansemoves og spesialsydde kostymer sluker trioen deg inn i sin musikalske drømmeverden, omfavnet av bassfrekvenser og vakre lydlandskap. Gjør deg klar for å danse inn i lørdagsnatten!

Kristin Myhrvold - vokal, elektronikk
Ragnhild Moan - vokal, elektronikk
Ingrid Skåland Lia - vokal, elektronikk, saksofon

//

Dørene åpner 21:00
Konsertstart 21:30