Ellen Andrea Wang
photo:
Oda Berby
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
12. mai 18:00 - 19:15

Ellen Andrea Wang - Closeness

Vitalt, fengende og melodiøst

Er det noen som ettertrykkelig har bevist at man kan skrive hitter og fortsatt ha begge beina i jazzen, må det være bassist og vokalist Ellen Andrea Wang. Hun har en særegen sound som er både vital, fengende og melodiøs. Med et sjangerkryssende uttrykk har hun utmerket seg som en oppfinnsom kunstner som blander stiler på enestående måter. Fra samarbeid med Sting, Manu Katché og Marilyn Mazur, til opptreden med spellemannsvinnende gruppe GURLS, til egne prosjekter som Pixel og Ellen Andrea Wang trio, dyrker Wang konsekvent smakfull jazz og pop på nye kreative måter. Musikken hennes balanserer det lyriske med det grove-baserte, akustiske med det elektriske, noe som resulterer i en unik moderne sound.

På Ellen Andrea Wangs tredje studioalbum, Closeness, finner vi Wang på kontrabass og vokal, det britiske stjerneskuddet Rob Luft på gitar og den svenske meriterte Jon Fält på trommer.

Wang har på dette albumet latt seg inspirere av den amerikanske bassisten Charlie Haden og skrevet ny musikk med utgangspunkt i estetikken og filosofien til Haden. 

Ellen Andrea Wang - bass, vokal
Rob Luft - gitar
Jon Fält - trommer

Bli Jazzfest-venn og få rabatt på alle våre konserter, ekslusive tilbud og nyheter før alle andre!
Registrer deg her: https://trondheimjazzfestival.mailmojo.page/jazzfestvenn/