Billy Cobham
photo:
Marek Havel
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
13. mai 19:30 - 21:00

Billy Cobham Spectrum 50 Band

Et klassisk album fyller 50 år

Den store jazzverden ble først oppmerksom på Billy Cobham da Mahavishnu Orchestra blåste alle av banen tidlig på 1970-tallet. Men han hadde allerede levert sprudlende trommespill for storheter som Horace Silver og George Benson, og man finner Cobham inne i trommemylderet på Miles Davis´eviggrønne klassiker «Bitches Brew». 

Mange har nytt godt av hans rytmiske ferdigheter, blant dem Peter Gabriel og Grateful Dead, men han har hatt en usedvanlig innholdsrik solokarriere. CV-en hans er fylt til randen av innspillinger og øyeblikk med stor påvirkning på musikk- og jazzhistorien. Og denne kvelden skal vi dvele ved ett av disse klassiske øyeblikkene.

I 2023 er det 50 år siden Cobhams überklassiske solodebut «Spectrum» ble utgitt. Anført av låter som «Stratos», «Spectrum» og «Red Baron» står albumet som en fusiondrapert bauta i jazzhistorien. Albumet imponerer fortsatt den dag i dag med dens funky trommer, boblende synther og riff. Et vidt spekter av blendende ferdigheter. 

50-årsjubileet må selvfølgelig markeres og feiringen skjer med Billy Cobham’s Spectrum 50 Band på Havet denne lørdag 13. mai med brask, bram, doble basstrommer og en stjernebesetning.

Rocco Zifarelli – gitar
Gary Husband – tangenter
Michael Mondesir – bass
Billy Cobham – trommer

Det er unummererte sitteplasser på denne konserten

Bli Jazzfest-venn og få rabatt på alle våre konserter, ekslusive tilbud og nyheter før alle andre!
Registrer deg her: https://trondheimjazzfestival.mailmojo.page/jazzfestvenn/