Vilde Aakre Lie
photo:
Juliane Schütz
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
EKSTRAKONSERT
5. mai 20:30 - 21:45

Vilde Aakre Lie vs. Stage Dolls m/ NTNU Jazzensemble

I serien med konserter hvor en ung og fremadstormende jazzmusiker tolker en av regionens etablerte artister, har vi i år kommet til sangeren og komponisten Vilde Aakre Lie som skal boltre seg i Stage Dolls og Torstein Flaknes store katalog med trønderske rockeklassikere!

Vilde Aakre Lie (født 1995) er en ung, trøndersk musiker og komponist. Hun har en bachelor i utøvende jazzsang fra jazzlinja ved NTNU, og har senere tatt videreutdanning i jazzkomposisjon ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun fikk skrive musikk til blant annet Musikkhøgskolens storband og Det Norske Blåseensemble. Vilde fungerer også som komponist i sin oktett Mon Mio, som gav ut sin debut-EP ”Solitary Space” med Aakre Lies komposisjoner i 2019. Våren 2022 er hun også en av fire unge komponister som skriver et verk til prosjektet Det Nye Norske Storband med orkester. 

Det er heller ikke hennes første møte med NTNU Jazzensemble. I tillegg til å ha sunget i flere av ensemblets prosjekter, bl.a. Skjerve/Formo vs. Tre Små Kinesere under jazzfest 2017, instruerte og ledet hun førsteårsstudentene ved jazzlinja med sine komposisjoner under NTNUs prosjekt «Ukesju» våren 2019. 

Et par tiår etter Stage Dolls slapp sine første album ble musikken deres en del av lydsporet til Vildes ungdomstid, og det er derfor helt på sin plass og med stor glede at hun nå skal radbrekke åtte av Trondheimsbandets låter til Jazzfest 2021. 

Besetning:

Vilde Aakre Lie - arrangør, orkesterleder og vokal
Jakob Leirvik - vokal
Isabelle Bjørneraas - vokal
Helge Snorri Seljeseth - fiolin
Ellie Mäkelä - bratsj
Ola Ellingsen - trompet
Oscar Andreas Haug - trompet
Peter Robertstad - trombone
Amalie Dahl - saxofon
Ask Rasmussen - saxofon
Aksel Rønning - saxofon
Emil Storløkken Åse - gitar
Eirik Tveten - piano
Anders Hjemmen - bass
August Glännestrand - trommer