Kim Myhr - You | me
photo:
Orfee Schuijt
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
UTSOLGT
9. mai 18:00 - 19:15

Kim Myhr

Suggererende, drivende og klanglig overveldende

Kim Myhr har med sitt prosjekt You | me spilt for fulle hus rundt om i Europa og Nord-Amerika siden premieren på Ultima i 2018. De har gjort konserter på Berliner Festspiele, Festival Météo, FIMAV-festivalen og i mars spiller de på den bejublende Big Ears festivalen i Knoxville, Tennessee. Ute på tur har musikken utviklet seg mye, stykket har vokst seg større og lengre, og musikerne har større plass til å utfolde seg. Ikke gå glipp av en unik mulighet til å få med deg et svært samspilt orkester spille den kritikerroste musikken fra plata You | me. 

«You | me» er en suggererende, rytmisk drivende og klanglig overveldende musikk. Gjør deg klar til å svømme i overtoner fra fire tolvstrengsgitarer og et stort arsenal av trommer og perkusjon. You | me er et kurbad av en konsert.

Kim Myhrs album «You | me» (2017) fikk strålende mottagelse i pressen og ble i 2018 nominert til Nordic Music Prize, sammen med Björk, Susanne Sundfør og 9 andre nordiske artister. Albumet består av lag på lag med akustiske og elektriske gitarer, elektroniske elementer, perkusjon og trommer. I konsertversjonen av plata har Kim Myhr med seg de tre perkusjonistene Ingar Zach, Hans Hulbækmo, Kyrre Laastad, i tillegg til gitaristene Håvard Volden, David Stackenäs og Adrian Myhr. 

Kim Myhr - elektriske og akustiske gitarer
Daniel Meyer Grønvold - elektriske og akustiske gitarer
Håvard Volden - elektriske og akustiske gitarer
Adrian Myhr - elektriske og akustiske gitarer
Hans Hulbækmo - trommer, perkusjon
Ingar Zach - perkusjon
Kyrre Laastad - trommer, perkusjon
Stig Gunnar Ringen - lyd

"Lysende. Kim Myhrs fortryllende gitarflarn er en ny triumf for Hubros fortsatt imponerende formidling av skjæringspunktmusikk ... Det er usedvanlig lett å like, både meditativt og medrivende. La det gå på repeat.»
Dagens Næringsliv

"Bølger av godlyd, med stjernetrommisene Tony Buck, Ingar Zach og Hans Hulbækmo i ryggen lar han det ene eventyrlige landskapet skylle over det andre med hypnotisk intensitet"
VG

"Kim Myhr is a master of slow-morphing rhythms and sun-dappled textures that seem to glow from the inside...It’s an album to bolster the spirits and ground the nerves: travelling music for big-sky vistas."
The Guardian

«delicate and suffused with beauty, yet exudes a power derived from the clarity of its creative vision. Truly, an ocean of sound» 
MOJO

«A tremendous piece of music»
BBC3