Bjørn Marius Hegge vs. Hans Rotmo med NTNU Jazzensemble
photo:
Tore T. Sandbakken / Jazzfest
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
Utsolgt
26. november 18:00 - 19:00

Bjørn Marius Hegge vs. Hans Rotmo med NTNU Jazzensemble

"Arbeidslaget hass Bjørn Marius Hegge" (NTNU Jazzensemble) tolker Hans Rotmo

Vi fortsetter vår suksessfulle konsertserie hvor en av våre mest talentfulle komponister/arrangører tar for seg en trøndersk pop/rock-artists låtskatt. I år er turen kommet til Hans Rotmo, som gjennom flere tiår har levert en mengde klassikere med utgangspunkt i vise-pop-folkemusikktradisjonen. 

Bjørn Marius Hegge er en av våre mest benyttede unge bassister. Sammen med sitt band Hegge gikk han hen og vant Spellemannspris for debutplata si i 2017. Han sier selv om prosjektet som skal ha premiere i mai:

 «Mye av musikken til Rotmo har jeg vokst opp med. Jeg har traktert trekkspill på mange av låtene fra Heimvernslaget og Arbeidslaget til dans med venner i hjembygda mi Elvran. 

Min interesse for jazz kom i en alder av 18 år, og etter hvert som jeg har studert og utviklet meg videre har jeg blitt interessert i mer og mer forskjellig musikk, klassisk så vel som jazz. 

Det har vært en spennende jobb å ta Rotmo sin musikk inn i min nåværende musikalske verden og jeg har prøvd å inkorporere mine idéer samtidig som jeg har villet bevare de opprinnelige låtene og grunntankene til Rotmo. 

Jeg har arrangert åtte låter for de unge studentene i NTNU Jazzensemble. Studentene får noe å bryne seg på, samtidig åpner jeg opp for partier hvor de får skinne i lys av egne kvaliteter.

Repertoaret er samlet fra Rotmo sine mange album fram til 1990-tallet.»

Hans Rotmo begynte sin karriere i Valley Boys, fortsatte med platesalgsrekord med Vømmøl Spellmannslag, fortsatte med Arbeidslaget hass Konrad Vømmølbakken, Heimevernslaget, Ola Uteligger og etter hvert soloplater i eget navn. Rotmo har vært hovedmann bak godt over tyve plater. 

Besetning:
Jakob Leirvik - vokal
Liv Ellen Rønning - vokal
Amalie Dahl – altsax og klarinett
Jenny Kristine Frøysa – barytonsax og bassklarinett
Ask Rasmussen - tenorsax
Aksel Rønning - tenorsax
Peter Robertstad - trombone
Ola Lømo Ellingsen - trompet
Oscar Andreas Haug - trompet
Tuva Halse - fiolin
Ellie Mäkelä - bratsj
Amund Storløkken Åse - vibrafon
Joakim Rainer Petersen - piano
Alf Svendsen Høines - kontrabass
Martin Heggli Mellem - trommer
Elias Tafjord - resitasjon