Byscenen

Kongens gate 19
7012 Trondheim
Norge

Et av Trondheims største konsertsteder.
Inngang fra gateplan, trapp eller heis opp til konsertsal i 2 etg.

Trondheims storstue for konserter og events, Byscenen, er et hus med mye historie, det være seg både kultur og samfunnsengasjement. Tidligere var Byscenen kjent under navnet Arbeiderforeningen og ble etablert på nåværende adresse allerede i 1878.

I åpningsåret hedret Ole Bull Arbeiderforeningen med to utsolgte konserter, som ble hans siste besøk noensinne i Trondheim. I 1882 stod Bjørnstjerne Bjørnson på arbeiderforeningens talerstol i festsalen og holdt foredrag om Amerikas økonomiske og sosiale forhold foran en rekordstor forsamling som telte over 1500 mennesker.

Arbeiderforening har siden huset basarer, boksekamper, danseskole, teateroppsetninger, samfunnsmøter og ikke minst konserter.

Byscenen slik vi kjenner lokalene i dag stod ferdig våren 2010, etter en lengre periode med modernisering og rehabilitering, på initiativ fra Sparebank 1 SMN kulturstiftelse.

Byscenen er nå en toppmoderne scene med alle tenkelige fasiliteter. Vi arrangerer store og små konserter året rundt, men også andre sjangre som standup og live-podkast, samt eventer som Kosmorama sin Kanonprisutdeling, Adresseavisens Ut-Awards, NTNU sitt Forskning Grand Prix, valgmøter, diverse bedriftskickoffs, lanseringer og fester. Sammen med restaurant Alma’s og kjellerpuben Boxer tilbyr vi et helhetlig kulturtreffsted midt i hjertet av Trondheim.

ALDERSGRENSE

De fleste konserter som arrangeres på Byscenen har enten 18- eller 20-års aldersgrense. Dette oppgis på den aktuelle konserten på hjemmeside, Facebook og på billettsalgssiden. Ønsker du å ha med en under 18, så har vi egen vergeordning. Se informasjon lenger ned om det.

GARDEROBE

Vi har alltid åpen garderobe i inngangen under konserter, som er betjent på de fleste konserter. Du kan betale både med kort og kontant her.

LEDSAGER

Vi tar imot ledsagerbevis på Byscenen. Skal du ha med deg en ledsager, kjøper du egen ledsagerbillett i forkant dersom det er tilgjengelig – hvis ikke kan dette ordnes i inngangen. Ha med legitimasjon og ledsagerbevis, og vis dette i inngangen. Ved utsolgte konserter anbefaler vi å komme tidlig, slik at du unngår kø og samtidig kan få en god plass.

SITTEPLASSER

Ved stående konsert, finnes det sittemuligheter på galleriet når det er åpent. Her er det begrenset antall plasser. Disse plassene er unummerert og kan ikke reserveres, så kom tidlig. Først-til-mølla-prinsippet gjelder! Ved sittende konsert er det også først til mølla. Det oppgis på hvert arrangement om sittende/stående/om galleri er åpent.

TILGJENGELIGHET

Byscenen har heis rett innafor inngangen og egne HC-toaletter. Vi har dessverre ikke mulighet til å reservere plass, men dersom det er ønskelig med en god plass, anbefaler vi deg å komme så tidlig som mulig. Da kan en av vaktene i døra hjelpe deg/dere med å finne en god plass.
Tilgjengelig for rullestolbrukere. Heis til salen. Ikke montert teleslynge.

ØREPROPPER

Vi selger ørepropper i barene våre på BYSCENEN under hver konsert.

Kapasitet: 700
Aldersgrense 18 år.

63.43039, 10.391775