KJELLERBANDET

14. MAI - STORSALEN
Skrevet av
Guro Kvåle
Foto
Arne Hauge

Kjellerbandets Sun Ra Tribute settes i gang av intet mindre enn Tor Haugerud i en fantastisk stilig rød skinnbukse som messer ut til hele storsalen at nå skal vi ut på en reise! Ekkoet av stemmen hans klinger veggimellom, og hele Samfundets Kjellerbandet går på scenen iført diverse glitrende, skinnende og lys-reflekterende klesplagg (om man an kalle aluminiumsfolie et klesplagg).

Jeg har aldri før sett så mye glede og individuell frihet på scenen under en storbandkonsert. Alle har diverse perk, fløyte og bjelle- instrument de trolig kan fylle inn med der de syntes det er nødvendig. En skal ikke undervurdere all den gleden som genereres i det man lar en blåser ha fullmakt over et par bjeller eller noen trepinner som lager lyd når man slår de sammen. Det er rett og slett frigjørende og ekstremt underholdene å følge med på alt de finner på med disse perk-instrumentene.

Et høydepunkt fra konserten må være tromme-«chasen» mellom Kjellerbandets egen Trym Karlsen og Tor Haugerud. Spesielt for disse trommesoloene var at de ble utført på pauker, en hver. Jeg har i hvert fall aldri hørt duo-tromme-solo mellom to paukister før som går amok på stemmepedalen, så det var stas.

Dette var en fin konsert med utrolig flott energi og mange kreative løsninger. Jeg vil applaudere Kjellerbandet for deres evne til å kombinere musikalsk kvalitet og stor underholdningsverdi.

Last concert