FAMILIEDAG PÅ TORVET

14. MAI - TORVSCENEN
Foto
Arne Hauge

Lørdag 14. mai tok Jazzfest over Torvscenen med et eget konsertprogram og underholdning for barn og unge. Til tross for typisk trøndervær, var det alltid en musikkglad og nysgjerrig publikumsmengde foran scenen

Det hele startet med Trondheim Kulturskoles Funk-Storband under ledelse av Jack Enters, som imponerte med dyktige vokalister, solister og samspilt funk. 

Kultursenteret ISAK hadde med seg sine egne konferansierer, som med stødig hånd presenterte to talenter fra egen stall. Tyra Andrea Sandøy Glørsta skapte eventyrlig stemning med færøysk sang over tromme-akkompagnement, og singer-songwriter Estela Andreetta gjorde inntrykk med sine egenskrevne låter. Til tross for trøbbel med en røket gitarstreng og påfølgende improvisert underholdning i den uforutsette pausen, fikk begge de to unge musikerene imponert innenfor hver sin sjanger.

Midt på dagen skapte bandet ARABA liv på Torvet med sin energiske og fengende vest-afrikanske musikk. Med naturlig sjarm og engasjement fikk de tre vokalistene med seg både unge og voksne på dans, bevegelse og sang under konserten, og rytmeseksjonen bar det hele med utømmelig drive og overskudd.

Mellom innslagene på scena fikk vi også oppleve Sirkus Agio, med sjongleringskunster, ballongdyr og dans for barna, i tillegg til Strindens Promenade Orchester, som spilte livlig dixiejazz og showet i kjent stil ute blant publikum. 

Arrangementet på Torvet ble avsluttet med den trønderske artisten, låtskriveren og produsenten Nadia Essah, som hadde med seg et groovy band for anledningen. Solen tittet frem idet hennes sjelfulle RnB runget ut blant et begeistret publikum - med Nadia sin sterke og ekspressive stemme lekende på toppen.

Forrige konsert

Neste konsert