STARLIGHT BIG BAND M/ KATHRINE WINDFELD

14. MAI - DOKKHUSET
Skrevet av
Tor Hammerø
Foto
Arne Hauge

I fjor sommer under Copenhagen Jazzfestival hadde jeg gleden av å oppleve danske Kathrine Windfeld (38) og hennes flotte musikk og hennes meget fremoverlente storband. I forbindelse med Jazzfest hadde Starlight Big Band, Norges første storband kun befolka av kvinner, invitert Windfeld til et fleredagers seminar som kulminerte i konserten på Dokkhuset.

På programmet stod musikken til Windfeld som sjefen sjøl leda fra pianokrakken. Vi snakker høyst personlig storbandmusikk i ditto arrangement som forteller at danskene har fått frem ei veldig fin stemme i dette etter hvert ganske så sjeldne formatet.

Starlight Big Band hadde så avgjort rukket å komme under huden på musikken og intensjonene til Windfeld som var tydelig begeistra over resultatet etter de fire dagene de hadde hatt sammen. Hadde bare noen antyda at for 10-15 år siden at det skulle dukke opp et reint kvinnestorband i kjempers fødeland, så hadde nok medisinering blitt foreslått. Nå ser heldigvis den musikalske og jazzikalske verdenen ganske så annerledes ut og det var en sann glede å oppleve dette flotte storbandet i levende live sammen med en av den "nye" jazzverdenens aller mest lovende storbandkomponister og arrangører.

Starlight Big Band låter fint kollektivt og solistisk er det også svært mye talent blant annet med Amalie Dahl og Mona Krogstad i saxerekka. Denne konserten varma rett og slett hjertet på så mange vis.

Trompet: Gunhild Elisabeth Berget, Eli Hatlehol, Tuva Olsson, Tyri Eide
Trombone: Hilde Normann Lund, Guro Kvåle, Solveig Rivenes Lone, Cathrine Holmesland
Treblås: Ingrid Steinkopf - fløyte, Amalie Dahl - altsaksofon/sopran, Liv Ellen Rønning - altsaksofon, Ragnhild Faanes - tenorsaksofon, Mona Krogstad - tenorsaksofon, Jenny Frøysa - barytonsaksofon 
Piano: Kathrine Windfeld
Gitar: Agnes Persson
Bass: Oda Kristine Steinkopf 
Trommer: Inga Mei Steinbru

Last concert

Next concert