FY BAND - TRYKKERIET

Skrevet av
Helge Førde
Foto
Arne Hauge

NY ORIGINAL TRIO MED NY ORIGINAL MUSIKK

Fy Band kaller de seg. De entret blackbox-scenen (der alt selvsagt er svart) på Trykkeriet med helt hvite skjorter og bukser. Effektfullt! Vokalisten Johanna Reine-Nilsen benyttet sjansen til å takke sin mor som hadde strøket alle klærne like før konserten. Musikerne hadde tydeligvis vært opptatt med helt andre ting, nemlig å øve. For her ble det meste av musikken fremført for aller første gang.

Det er Johanna som komponerer og skriver alle tekstene. Formen er gjerne vers/refreng og partier hvor man improviserer over samme mønster. Harmonikken er ofte tradisjonell og litt koral-aktig. Johanna synger med innlevelse og intensitet. Stemmen hennes har en egen klang og hun har et stort register, noe hun fikk vist i sine improviserte partier. Komposisjonene ble litt like i form, oppbygning og harmonikk. Særlig i den første delen av konserten. 

Håvard Aufles er en sentral person i trioen, da han både komper og spiller bassfigurer på sine synther. Han løste oppgavene utmerket og spilte også noen fine soloer. I første del av konserten ble imidlertid hans komprimerte orgel-lyder svært dominerende i lydbildet, slik at sangen og og trommene druknet for oss som satt i salen.

Dette ble bedre mot slutten. Ikke minst fordi at den dyktige trommeslageren, Veslemøy Narvesen, trøkket mere til bak trommesettet. Hun overasket også med å synge en fin duett med Johanna og hennes nennsomme bruk av elektroniske pads fungerte fint. Mere av det takk. I det hele løftet konserten seg mye mot slutten. Det ble mer variasjon, både rytmisk og harmonisk. Johanna ble friere og samplet og sang duetter med seg selv. Mere av det takk. Den fine salmen til slutt (med nydelig flygelhorn-gjestesolist) ga oss lyst til høre mer fra Fy Band.

 

Next concert