Judith Hill spiller i Olavshallen 8. mai 2024. Foto: Ginger Sole Photography

Første artistslipp for Jazzfest 2024

Nå kan vi avsløre de fire første konsertene på plakaten i mai 2024!

Vi får stjernebesøk av Judith Hill og hennes band i Olavshallen 8. mai, pop-ikonene D'Sound er tilbake med original besetning på Byscenen 11. mai, tidligere NTNU Ambassadør Siril Malmedal Hauge har skrevet helt ny musikk til hennes prosjekt Rhiza Song på Dokkhuset 11. mai, og Trøndelag Big Band spiller opp til en hardtswingende storbandkonsert med superstjernen Anthony Strong på Byscenen 10. mai. Som vi gleder oss!

Les mer om konsertene her:

Judith Hill - Olavshallen onsdag 8. mai kl. 20:00

Judith Hill

Judith Hill har tatt steget frem på scenen og er i ferd med å bergta en hel verden med sin stemmeprakt!

Tidligere har hun vært korist for mange av vår tids største stjerner, og kan vise til samarbeid med ikoner som Michael Jackson og Prince. Hun ble valgt ut til å synge duett med Michael Jackson på "I Just Can't Stop Loving You" under hans This Is It-konserter i London. Etter hans plutselige bortgang i juni 2009, sang Hill i Jacksons minnegudstjeneste, noe som satte henne øyeblikkelig på det musikalske verdenskartet.

Bli med på begivenheten, det er første gang hun gjester Trondheim!

 

Anthony Strong & Trøndelag Big Band - Byscenen fredag 10. mai kl. 20:00

Anthony Strong

Når Anthony Strong, en jazzvokalist og pianist av internasjonal kaliber, slår seg sammen med vårt egne Trøndelag Big Band får vi et hardtswingende mestermøte som garantert lokker frem både smil og danselyst hos Jazzfestpublikummet! 

Med sin kraftfulle stemme og virtuose pianospill har Strong begeistret publikum over hele verden. Dette unike samarbeidet gir deg muligheten til å oppleve en stemningsfull aften med alt fra myke ballader til swingende up-tempo-låter i storbandstil! Gjennom årene har Trøndelag Big Band samarbeidet med en rekke musikalske stjerner, fra nasjonale jazzikoner til internasjonale storslagere. Nå, med Anthony Strong ved sin side, er Trøndelag Big Band klare til å levere enda en festkveld under Jazzfest, fredag 10.mai! 

 

Siril Malmedal Hauge - Rhiza Song - Dokkhuset lørdag 11. mai kl. 18:00

Siril Malmedal Hauge

Vi er veldig glade for at tidligere NTNU Ambassadør Siril Malmedal Hauge skiver bestilling til Jazzfest 2024.

Dette sier Siril selv om prosjektet Rhiza Song: 

"Som i en vev av røtter sendes beskjeder i et nettverk av kommunikasjon - et slags hemmelig språk. I dette verket har jeg lyst til å grave i jorda og bli litt skitten på fingrene. Lage liv, fiske etter fine fibre, flette sammen tråder, grave i røtter, og lete etter grobunn for musikalske biotoper. Jeg fascineres av unike bånd mellom ulike organismer, og tilhørigheten til hverandre i en verden som stadig forandres."

 

D'Sound - Byscenen lørdag 11. mai kl. 20:00

DSound

D’Sound har i over 25 år blitt regnet som et av Norges aller beste liveband. Debutalbumet «Spice of Life» i 1997 skapte et paradigmeskifte innen norsk pop, med sin friske blanding av acid jazz, soul, R’n’B og funk, og ga bandet stor suksess i både inn- og utland. Nå er D’Sound tilbake med original besetning og låter tightere enn noen gang, og det er første gang Jazzfest presenterer dette norske superbandet, med bysbarnet og mestertrommis Kim Ofstad som en - og meget viktig del av bandet.