Linda Fredriksson Juniper spiller på Moskus onsdag 9. mai. Foto: Iiris Heikka

Fem nye artister til Jazzfest!

Billetter
Air Play samler troppene og hyller tidligere bandmedlem med ny musikk, og den fremadstormende finske saxofonisten Linda Fredriksson fronter sitt nye prosjekt Juniper med bravur. 
Septetten i Eirik Hegdals rykende ferske Eklektisk Samband møtes i sin sjangerløse lekegrind - med verdenspremiere i Trondheim og på Jazzfest. 
Friends & Neighbors blander nytt og gammelt i sitt særegne og utadvendte uttrykk, og duoen Leagus gjester Jazzfest for første gang med sine drømmende lydlandskaper fra Sápmi.

 

AIR PLAY

Et stjernelag finner sammen igjen!

Air Play er tuftet på et gammelt musikalsk samarbeid som ikke kunne annet enn å gjenoppstå! Nå gjester de Jazzfest med helt ny musikk, hvor alle deres musikalske kvaliteter og uttrykk, fra gjennom mange år som sentrale norske jazzmusikere, presenteres i nydelig samspill.

Musikerne spilte sammen i Fair Play i ti år, fra 1982 til 1992, da med Trond Kopperud på trommer. Etter at Kopperud gikk bort i 2021, startet de tidligere medlemmene i Fair Play dette nye bandet, som en hyllest til Trond.

I bandet finner vi Elin Rosseland, Vigleik Storaas, Tor Yttredal og Johannes Eick. Det er mye ny erfaring som er samlet siden sist, men utgangspunktet for musikken er den samme - den mellomliggende magien i melodi, rytmikk, improvisasjon, klang og felles uttrykk, også i det solistiske.

Elin Rosseland – vokal 
Tor Yttredal – saksofon 
Vigleik Storaas – piano 
Johannes Eick – bass

 

LINDA FREDRIKSSON JUNIPER

Finlands nye jazzkomet!

Dette må oppleves! Saksofonist Linda Fredriksson er en av Finlands mest fremgangsrike unge jazzartister, som allerede turnerer verden rundt med flere prosjekter - og nå kommer de for første gang til Trondheim.

Med sitt nye soloprosjekt Juniper trer Fredriksson frem i lyset som komponist og bandleder med stor tyngde. Musikken kan karakteriseres som både lyrisk og groovy, men først og fremst høyst personlig, hvor publikum inviteres inn i en musikalsk dagbok av rytmer, melodier og sterke improvisasjoner.

Linda Fredriksson - sax 
Mikael Myrskog - keyboard 
Mikael Saastamoinen - bass 
Olavi Louhivuori - trommer

 

EKLEKTISK SAMBAND

Verdenspremiere i Trondheim!

Saksofonist, komponist og initiativtaker Eirik Hegdal har satt sammen en septett med musikere og produsenter som gladelig opererer i alle musikalske kroker. 

Med et ganske så omfattende instrumentarium bølger uttrykket umerkelig fra akustisk til elektrisk, eller sømløst midt imellom - i en sjangerløs lekegrind bestående av nye, spennende lydkombinasjoner, grooves, teksturer, nysgjerrighet og kreativ energi.

Thea Grant - vokal, effekter 
Josefin Runsteen - fele, perkusjon, vokal 
Per Texas Johansson - klarinetter, tenorsax, fløyte 
Eirik Hegdal - saxofoner, klarinett, synth 
Håvard Aufles - piano, synth 
Ole Morten Vågan - kontrabass, el-bass 
Hans Hulbækmo - trommer, munnharpe, perkusjon

 

FRIENDS & NEIGHBORS

Plateslipp og kokende improvisasjon!

Sterke melodier, lekenhet og dynamikk er ord som kan beskrive Friends & Neighbors´ utadvendte spillestil. Musikken spenner fra melodiøse ballader til hardtsvingende free-bop og kraftfulle frijazzutblåsninger, med et band-samspill som har fått gro sammen og utvikle seg i over 16 år.

På Jazzfest feirer de plate nummer fem - sin nye utgivelse Circles.

Kvintetten innehar et særegent sound som reflekterer et bredt spekter av jazzhistorien, med referanser som blant annet Ornette Coleman, Pharoah Sanders og Eric Dolphy. Energisk, fengende og melodiøs frijazz på sitt beste!

André Roligheten – saksofoner/klarinetter/fløyte 
Thomas Johansson – trompet 
Oscar Grönberg - piano 
Jon Rune Strøm – kontrabass 
Tollef Østvang – trommer

 

LEAGUS

Musikalsk magi fra nord!

Leagus er en moderne og eksperimentell musikalsk duo fra Sápmi. Musikken deres veksler mellom formelle komponerte partier, åpne strukturer og fri improvisasjon - fra dempede, minimalistiske, salmeaktige stykker til mer rockorienterte improviserte partier.

Duoen ble dannet i 2013, og navnet hentet de fra et uttrykk fra Herborgs hjemtrakter Kåfjord i Nord-Troms der “leagus” er samisk slang for å spørre om noe. Gjennom årenes løp har duoen jobbet med å finne varierte og atypiske interaksjoner mellom piano og gitar, noe som har utviklet seg til en progressiv og unik form for musikalsk samhold og et felles utforskende og komplekst sonisk univers.

Herborg Rundberg - piano
Kristian Svalestad Olstad - gitar