Jazzfest bestiller: «Pieces of wood»!

Hva med en skikkelig gladsak: Kulturrådet har innvilget komponist og munnspiller Sondre Ferstad 200 000 kroner til komponering og produksjon av ny musikk.

Sondre sier: Jeg vil skape et organisk og melodisk verk, hvor musikerne får god plass til å sette sitt personlige preg. Jeg er opptatt av form; musikken skal ha lange linjer, og elementene flettes sammen. Besetningen blir håndplukket, med Helge Andreas Norbakken - perkusjon, Selma French - hardingfele/fiolin og vokal, Håkon Aase - fiolin, Vegard Bjerkan – tangenter, i tillegg til meg selv på munnspill.

Verket skal hete «Pieces of wood» og jeg ønsker å gjenskape gleden jeg selv har av å jobbe med treverk; se at treet endrer form, tekstur og funksjon, samt lukta av sagflis. Derfor har jeg fått med meg den svært dyktige trekunstneren Tore Reisch, som i sanntid vil utforme visuelle elementer på konserten. Jeg håper og tror at dette kan bli et verk hvor musikk og trekunst kan løfte hverandre fram. Og kanskje lukter det sagflis i konsertsalen når vi spiller? Vi får se! Jeg er uansett ydmyk og glad for utfordringen fra Trondheim Jazzfestival, og gleder meg til å starte skrivingen!

Jazzfests daglige leder Ernst Wiggo Sandbakk berømmer Kulturrådet for å bevilge midler ikke bare til komponister, men også til produksjonsfasen, som gjør det mulig å kalkulere inn utgifter til preprod. Og når gode sponsorer i tillegg innvilger flerårig støtte tør vi å tenke langsiktig. Sondres bestilling skal fremføres under Jazzfest i 2024.