Styreleder Monica Rolfsen. Foto: Arne Hauge

Hilsen fra styreleder Monica Rolfsen

Velkommen til Jazzfest 2021!

Vi har lagt bak oss over et år med pandemi. Det meste av kulturopplevelser er blitt satt på vent. Vi valgte i fjor å utsette festivalen fremfor å avlyse. I ettertid er vi svært fornøyde med at det ble slik - vi fikk gjennomført en fullverdig festival i november-høstmørket, noe vi virkelig trengte.

Styret har fortløpende fulgt smittesituasjonen i 2021, med tanke på valget mellom å gjennomføre, utsette eller avlyse. Gladmeldingen kom i april; vi kan gjennomføre vår festival som planlagt i mai, med inntil 100 besøkende på hver konsert. Jeg er derfor særdeles glad for og stolt over å kunne invitere dere til Trondheim Jazzfestival 2021!  Vi satser på gode opplevelser med godt smittevern. Vi har tilbud til barn og unge, til familier, og forøvrig til jazzelskere i alle aldre.

Vi kjører i gang onsdag 5. mai, med GURLS i kompaniskap med Trondheim Jazzorkester, tett fulgt av Vilde Aakre Lie vs. Stage Dolls med NTNU Jazzensemble. Dette er en årelang tradisjon, der en ung og fremadstormende jazzmusiker inviteres til å tolke en bit av den trønderske musikkskattekisten! Det er flere plateslipp under festivalen, først ute er Siril Malmedal Hauge, etterfulgt av Aksel Rønning Trio, Electrocutango og Udi Shlomo.

Det blir av naturlige grunner mye norsk musikk i år, og som alltid presenterer vi et program med en sterk kvinneprofil. Les mer i festivalprogrammet, og sørg for å abonner på vårt nyhetsbrev! Alle smittevernregler blir fulgt til punkt og prikke, på våre konserter kan du alltid føle deg helt trygg!

Våre bidragsytere og partnere støtter trofast opp i en krevende tid, og det gjør det mulig for oss å arrangere festival også i år. Tusen hjertelig takk for deres bidrag og støtte. Jeg vil også trekke frem våre entusiastiske frivillige. Uten dere, ingen festival. Tusen takk!

Til slutt må jeg trekke frem vår fantastiske og særdeles effektive stab, som kun består av tre mennesker i deltidsstillinger: Ernst Wiggo Sandbakk, Merete Søbstad og Tore Thorvaldsen Sandbakken. Den innsatsen dere gjør for å løfte jazzmusikken og byen vår, er intet mindre enn beundringsverdig, og vi skylder dere all verdens takk og applaus.

La oss møtes og feire livet, lyset og musikken, og håpe på snarlig bedre tider!

På vegne av styret.

Monica Rolfsen
Styreleder