Jazzfests daglig leder Ernst Wiggo Sandbakk. Foto: Arne Hauge

Hilsen fra daglig leder

Hilsen fra daglig leder ved festivalåpningen 2021! 

Det har ALDRI vært viktigere å lage festival, og nå kan ingen stoppe oss.

Den 33. jazzfestivalen i Trondheim står for dør, og vi vil henge musikalske stjerner over Trondheimshimmelen i hele fem dager. Vi får lov til å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag, og lager musikalske lyspunkter i noen få publikummeres liv. Vi sprer optimisme i en tøff hverdag, vi sprer håp - for det er bevist at det er sammenheng mellom kulturopplevelser og god folkehelse. Akkurat det føles veldig godt.

Programmet går nesten som planlagt. Vi får leve med noen få utsettelser, men fortsatt ingen avlysninger. Heldigvis for festivalen, publikum og ikke minst for artistene. Vi kunne vært tidligere ute med programlegging, programdesign, festivalmotiv, bekreftelser på artister m.m. Men; med et entusiastisk styre, med en stab som ikke kvier seg for å ta et tak, våre fantastiske frivillige og med et vanvittig pågangsmot gjennomfører vi.

Noen spør hva jeg gleder meg mest til, det er enkelt: ABSOLUTT alle konsertene! Men det er helt klart kjempestas med alle egenproduksjonene, hvor Jazzfest i samarbeid med Midtnorsk jazzsenter, Moldejazz, MaiJazz og Festspillene i Kristiansund samarbeider om og spleiser på splitter nye konsertproduksjoner. Kanskje øyner vi flere storsuksesser a la Kirsti Hukes Weaving og Ola Kvernbergs Liarbird og Steamdome?

40 konserter er planlagt, 4 bestillinger, flere bandpremierer og en mengde talenter fra NTNU Jazzlinja. For første gang får vi presentert et ensemble med studenter fra joint-masterprogrammet EUJAM (European Jazz Master), så programmet er ikke 100% norsk likevel! Og premieren på André Rolighetens Intermission er så viktig at vi tar oss råd til noen karantenedager til bassist Jon Rune Strøm, som er bosatt i Sverige.

Velkommen til Jazzfest 2021, festival nr. 33 i rekken - den viktigste av alle!

Ernst Wiggo Sandbakk
Daglig leder