Eline Hellerud Åsbakk spiller med sitt nordnorske band på Trykkeriet lørdag 8. mai

FLERE ARTISTER - MED NY MUSIKK I BAGASJEN!

Siril Malmedal Hauge kommer med nytt album i vår. Cortex, Eline Hellerud Åsbakk og Øyvind Brække ga alle ut ny musikk i 2020, og Bjørn Alterhaug blåser nytt liv i Friends Quartet for å hedre sine tidligere bandkolleger.

 

 

Siril Malmedal Hauge

SIRIL MALMEDAL HAUGE
DIGS, 6. MAI KL. 18:00


Siril Malmedal Hauge komponerer musikk som rører og fenger. Hun har allerede rukket å bli en av landets mest etterspurte vokalister gjennom flere prosjekter og mottok i 2019 prisen Årets jazztalent på Moldejazz. Til Jazzfest kommer hun med eget band og det blir plateslipp av det splitter nye albumet Slowly, slowly!

Siril Malmedal Hauge - vokal
Martin Myhre Olsen - saxofoner
Torgeir Hovden Standal - gitarer
Kjetil Mulelid - piano
Martin Morland - bass
Henrik Lødøen - trommer

 

Cortex

CORTEX
TRYKKERIET, 6. MAI KL. 22:00


Med turnéer over hele verden, 300 konserter og seks album bak seg, har Cortex markert seg som et av de mest aktive bandene fra den norske jazzscenen. Bandet serverer energiske låter med sterke rytmiske og melodiske temaer som mikser 60-tallets frijazz med et moderne uttrykk. I bagasjen har de det kritikerroste albumet Legal Tender som ble sluppet på Clean Feed Records i november 2020! 

Thomas Johansson - trompet
Kristoffer Alberts - saksofoner
Ola Høyer - kontrabass
Dag Erik Knedal Andersen - trommer

 

Bjørn Alterhaug Friends Quartet

BJØRN ALTERHAUG FRIENDS QUARTET
DIGS, 7. MAI KL. 16:00


I 2020 samlet Bjørn Alterhaug noen av sine beste musikervenner for å markere 40-årsjubileet for albumet Friends. Det blir et etterlengtet gjenhør med musikere som har kofferten full av Spellemannpriser og Buddystatuetter.
Jazzfest gleder seg til å presentere fire hedersmenn som spiller med varmt hjerte.

Vigleik Storaas - piano
Knut Riisnæs - saxofon
Bjørn Alterhaug - bass
Tom Olstad - trommer

 

Eline Hellerud Åsbakk

ELINE HELLERUD ÅSBAKK
TRYKKERIET, 8. MAI KL. 14:00


Vokalist Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø lager musikk i et kjølig, skandinavisk landskap, med tydelig påvirkning fra nordnorsk vise- og folkemusikktradisjon.
Med minimalistiske tekster tar hun lytteren langt til havs og over vidda. Musikken kan beskrive rastløshet, usikkerhet og melankoli, men også humor, vårsol og optimisme. Eline ga ut sitt album nummer to høsten 2020 og sammen med sitt band bestående av dyktige nordnorske musikere presenterer hun musikken sin for første gang i Trondheim!

Eline Hellerud Åsbakk - vokal
Eirik Fjelde - tangenter
Arnljot Nordvik - gitar
Christo Stangness - bass
Michaela Antalova - trommer

 

Øyvind Brække Sextet

ØYVIND BRÆKKE SEXTET
DOKKHUSET, 8. MAI KL. 20:00


Øyvind Brække ga i 2020 ut albumet Wilderness til strålende kritikker og kommer til Jazzfest med et stjernelag bestående av noen av Norges fremste jazzmusikere. Musikken beskrives som melodisk og med klare referanser til den moderne, europeiske jazztradisjonen.

Øyvind Brække - trombone
Jørgen Mathisen - saxofoner
Jacob Young - gitar
Bergmund Skaslien - bratsj
Bárður Reinert Poulsen - bass
Erik Nylander - trommer