Steinar Raknes Stillhouse - On The Road, første urframføring i koronaens tid. 

Steinar Raknes er en kreativ bassist og vokalist som ikke er redd for å gå egne veier. Som nyutdannet fra NTNU Jazzlinja i Trondheim sjokkerte han den norske jazzscenen med bandet "Urban Connection» - som tok jazztriokonseptet til nye høyder.

I de siste årene har Steinar beveget seg mer og mer i retning av singer/songwriter-segmentet. Fredag kunne vi glede oss over å høre bestillingen «On the road» via streaming fra Sentralen i Oslo med publikum i salen. 

Stillhouse-konseptet, som vel egentlig er et duoprosjekt med Unni Wilhelmsen, var utvidet med Per Oddvar Johansen på trommer, Even Hermansen på gitar og Jørgen Mathisen på klarinett, sopran- og tenorsax.

Steinar tok oss med på en vidunderlig reise i sitt musikalske univers der stemmen hans og kontrabassen er de bærende elementene. Som sanger har Steinar utviklet en dyp herlig baryton og med sine vakre sanger kommer stemmen til sin rett.

Steinar har en god meloditeft og fine tekster, og benytter seg av et ganske enkelt harmonisk språk i sine sanger. Men med kreative musikere som Even Hermansen på gitar tar musikken helt nye veier, og klangbunnen får en helt annen farge. Jørgen Mathisen er med på å ta musikken i overraskende retninger. Når en i tillegg har en av landets mest lydhøre og kreative trommeslagere i bandet, så er lydbildet komplett.
Det er herlig å nyte samspillet mellom Unni og Steinar. Det er tydelig at de har jobbet mye sammen tidligere og er med på å utfylle hverandres stemmer og uttrykk. 

 

Steinars musikk befinner seg i et åpent sjangerlandskap, man hører et snev av americana, country, Nick Cave, Tom Waits, og en masse andre ting. 

Det ble en 90-minutters festkonsert med stående applaus. Gratulerer Steinar, og gled dere Moldejazz i juli og Trondheim sent i høst. De kommer til en utsatt Jazzfest og framfører herligheten 29. november.

 

Konserten kan ses her:
https://vier.live/acts/steinarraknes