LITTLE NORTH

12. MAI – HAVET
Foto
Thor Egil Leirtrø

Det var allerede yrende liv og fulle bord i kaféen da konsertkvelden på Havet ble satt i gang med den unge danske jazztrioen Little North. Med lav sol og mykt kveldslys gjennom vinduene var rammen satt for kveldens desidert mest lavmælte konsert – der trioens atmosfæriske uttrykk ga en ekstra dimensjon til de maleriske omgivelsene.

Trioen satte stemningen fra start i et nordisk jazz-landskap, med et presist samspill og fyldige lydbilder. Bassist Martin Brunbjerg Rasmussen utmerket seg med sin varme, bærende tone og melodiske tilnærming, i samspill med inderlig og stemningsfylt pianospill fra Benjamin Nørholm Jacobsen og kreativ lydlek fra trommeslager Lasse Jacobsen. Låtene var varierte og gjorde stadig interessante vendinger, og ble formidlet med stødig leveranse og overskudd i alle ledd, spesielt innenfor det rytmiske.

Nytt publikum strømmet til gjennom inngangsdøren i løpet av konserten og lagde noe bakgrunnsstøy, men de fleste ble fort oppmerksomme og lyttet hengivent til kvalitetsmusikken fra scenen.

Det er helt opplagt hvorfor Little North ble valgt ut til å representere Danmark i mønstringen Nordic Jazz Comets i fjor – dette er fremtiden i nordisk jazz!

Neste konsert