IRENE REIG TRIO

13. MAI – TRYKKERIET
Skrevet av
Kåre Kolve
Foto
Arne Hauge

Det er ikke så ofte en hører spanske kvinnelige saxofonister, og Irene Reig er virkelig en saxofonist en bør legge merke til. Hun gjestet Trondheim Jazzfest med sin faste trio, Pau Sala på bass og Joan Casares på trommer. Hun er et usedvanlig talent som behersker det tradisjonelle bebop-språket, men har også sitt eget utrykk improvisatorisk og spillemessig.
En herlig altsaxofon-tone i hornet og glimrende beherskelse både teknisk og i overtoneregisteret. Låtene hennes er forankret i det amerikanske jazzspråket. Et trio-format er veldig krevende, men hun spilte allikevel så sikkert at det var en fryd for øret. Hennes to medmusikere gjorde en fin jobb uten å gjøre seg så veldig bemerket. Jeg likte særlig bassisten som hadde en herlig klang i bassen og fine soloer. Skulle ønske at trommeslageren hadde sprukket mer opp på de modale låtene, men det låt uansett veldig fint. 
Mot slutten av konserten der de spilte den brasilianske låten “Danca De Sauda” sang Irene på portugisisk og spilte en nydelig tverrfløytesolo.
Det er så flott et det kommer flere og flere kvinnelig saxofonister. Vi har jo nettopp hatt besøk i Trondheim av den Chilenske saxofonisten Melissa Aldana, og jeg tror at Irene kan bli en av de store, hun ligger i alle fall godt an i løypa.

Forrige konsert