KLABBES BANK

13. MAI - TRYKKERIET
Skrevet av
Tor Hammerø
Foto
Thor Egil Leirtrø

Kvelden blei avrunda med et møte med det svenske bandet Klabbes Bank. Det er et band som har eksistert siden 2003, men som jeg kun har hørt på plate tidligere. Under musikalsk og ideologisk ledelse av tangentøren, der synther og annen elektronikk spiller ei viktig rolle, Klas-Henrik Hörngren, tok den elektro/akustiske sekstetten oss med på en musikalsk ekskursjon med ei klar retning.

Klabbes Bank byr på et helt eget lydbilde - ofte stor og massivt med en rekke instrumentkombinasjoner: to sakser, to fløyter, klarinetter, gitar, trommer, 6-strengers elbass og masse elektronikk. Det er åpenbart et band som har spilt mye sammen og som vil den samme veien. De skaper fine, nedpå stemninger og samtidig byr de på mild støy med antydning av luftvernsirene.

Solistisk blei det hele ganske ujevnt, men Thomas Backmans altsolo mot slutten var det veldig trøkk og personlighet i - et klart høydepunkt.

Totalinntrykket blei likevel at landskapene blei ganske flate og stillestående - det skjedde for lite for mitt mottaksapparat. Uansett et hyggelig møte med Klabbes Bank som jeg mer enn gjerne gir nye sjanser.

Klas-Henrik Hörngren - keyboards
Pontus Hedström - sax
Thomas Backman – sax og klarinett
Kristoffer Alehed - trombone
Jacob Öhrvall - bass og synth
Martin Öhman – trommer og elektronikk
Rasmus Persson - lyd

Neste konsert