HILDE LOUISE ORCHESTRA

13. MAI – BRITANNIA HALL
Skrevet av
Ove Bjørken
Foto
Thor Egil Leirtrø

Hilde Louise Asbjørnsen og hennes Orchestra bød på en perfekt aften med utsøkt meny av jazz, blues,pop og latin, huset av Britannia Hotel som på sin side serverte mat og vin av første klasse for et modent publikum innstilt på en grandios aften. 
Asbjørnsens mangfoldige talent skinner klart igjennom i hennes tilnærmelse til jazz, og hun spiller derfor på hele sitt register når det gjelder fremførelse og uttrykk. Med en blanding av cabaretaktig lekenhet, sensualitet og et funky svingende bakteppe i ryggen, presenterer hun respektfullt sin versjon og svar på den amerikanske jazz singer/croonertradisjonen. Gjennom sitt eget låtmateriale aktualiserer og moderniserer hun også musikkformen - og gjør den faktisk litt mer up to date og ikke bare en reprise av en godt etablert tradisjon. Alt godt hjulpet arvet knippe av dyktige medmusikere jeg tror kunne gå inn i de fleste av jazzens stilarter og utøve disse på et høyt musikalsk plan. Asbjørnsen har hentet mye inspirasjon fra jazzens store sangerinner naturligvis, men hun er seg selv og upretensiøs hele veien og prøver aldri å direkte kopiere en eller flere av jazzens fordums store personligheter, men bidrar med innhold som inne har norskt lynne og fremtoning også.
Det er bare å konstatere at jazz, ost og vin er en glimrende og godt utprøvd oppskrift for en vellykket kveld, der både for kropp og sjel får det den trenger.

Hilde Louise Asbjørnsen - vokal
Anders Aarum - piano
Svein Erik Martinsen Ånestad - gitar
Jens Fossum - bass
Hermund Nygård - trommer

Forrige konsert