ELISABETH LID TRØEN - NEW PAINTINGS OF JAZZ

11. MAI – DOKKHUSET
Skrevet av
Tor Hammerø
Foto
Thor Egil Leirtrø

På grunn av Garbareks lekenhet gikk jeg dessverre glipp av åpningslåta til Elisabeth Lid Trøen fra hennes bestillingsverk "New Paintings of Jazz". 30 år unge Lid Trøen har i stadig større grad de siste åra fortalt oss at hun er i ferd med å etablere seg langt der fremme i rekka av saksofonister som kommer til å prege norsk jazz lenge, veldig lenge.

Født og oppvokst ikke langt fra Voss, med fartstid fra jazzlinja i Trondheim og nå bosatt i Bergen, hadde Lid Trøen tatt med seg sitt faste band bestående av Dag Arnesen på piano, Ole Marius Sandberg på bass og Sigurd Steinkopf på trommer. Og at dette var et "ekte" band var lett å oppfatte - det låt så tight som bare band som har jobba mye sammen kan låte.

Tenorsaksofonist Lid Trøen er det et solid trøkk i og fløytisten med samme navn viser oss at den beskjedne fløytearva i norsk jazz er i de beste hender.

Musikken hun hadde skrevet snakka mer til meg som enkeltstående låter enn som et grandiost verk - og det er helt greit i mine ører. Veldig greit faktisk. Lid Trøen fortalte oss at hun har store deler av den moderne jazztradisjonen inne og at hun tar den med seg i sitt mål om å føre den videre inn i vår tid. Det gjorde hun allerede på første forsøk og det skal bli veldig spennende å følge hennes neste steg.

Bassist Ole Marius Sandberg og trommeslager Sigurd Steinkopf, som begge gjorde en strålende innsats, får ha meg unnskyldt for at jeg trekker frem pianoveteranen Dag Arnesen. Han spilte ei veldig sentral rolle på slutten av det forrige årtusenet, men etter at han flytta hjem til den fallerte fotballbyen Bergen, så har den store oppmerksomheten uteblitt. Det er både synd og skam for i løpet av denne seansen bekrefta Arnesen nok en gang hvilken enorm lyttende virtuos og lyriker han er. Måtte i alle fall Dag Arnesen rykke opp igjen - han fortjener - sammen med Elisabeth Lid Trøen og kvartetten de har sammen, mye oppmerksomhet.

Om denne onsdagen på Jazzfest i Trondheim var en bra start for undertegnede? Vil veldig mene det!

Elisabeth Lid Trøen - saxofon
Dag Arnesen - piano
Ole Marius Sandberg - bass
Sigurd Steinkopf - trommer

Forrige konsert

Neste konsert