COSMIC SWING ORCHESTRA

13. MAI - KLUBBEN
Skrevet av
Peter Robertstad
Foto
Arne Hauge

Å kalle det Cosmic Swing Orchestra leverte under fredagens jazzfest på samfundet for en konsert strekker liksom ikke helt til. Det var en opplevelse, et fargerikt band stappfullt av energi, spilleglede og råskap. Cosmic Swing Orchestra beskrives best som en fest som aldri slutter.

Bandet var kledd i fargerike drakter som vekket assosiasjoner til Sun Ra Arkestra. De åpnet med «No denying» av Petter Dalane, en låt som til tross for å høres ganske oppstemt ut tar for seg den dystre tematikken om planeten vår som dør. Dette er en gjennomgående sak med dette orkesteret, musikken er festlig og stemningsfylt, men tar for seg de store alvorlige temaene, slik som konsumerisme, klima, livet i havet, utnytting av urfolk o.s.v. Jenny Frøysas «Horse» bød på et av konsertens virkelige høydepunkt, en festlig låt med heftig innslag av Disco-barysax i aller beste Leo P-stil.

Klubben var full av folk og alle var helt med på showet. Vokalist Sara Fjeldvær loset oss gjennom konserten med sin voldsomme stemme, som også virkelig fikk bolstret seg når de overrasket med det som for min del ble konsertens mest overraskende øyeblikk: en cover-versjon av Black Sabbaths «War Pigs», hvor også trommeslager Bjørn André Syverinsen virkelig slipper seg løs demonstrerer at han rocker minst like bra som han swinger.

Avslutningsvis ble det en fantastisk call & response mellom saksofonist Erlend Vangen Kongtorp og publikum, etterfulgt av at Dalane som tok med seg blåserne på en ekskursjon gjennom salen. De rundet av med å spille seg av scenen, for som sagt: Cosmic Swing Orchestra er en fest som aldri slutter!

Forøvrig har de akkurat sluppet sin debutplate, med det prydefulle platecoveret av Petter Dalanes 97 år gamle bestemor. Det anbefales varmt å gi den en lytt, for eksempel når du er på toalettet, som Fjeldvær anbefalte.

Sara Fjeldvær -  vokal
Petter Dalane - piano
Alexander Riris - bass
Bjørn André Syverinsen - trommer
Aksel Rønning - altsaksofon, fløyte
Erlend Vangen Kongtorp - tenor- og sopransaksofon
Zakarias Meyer Øverli - tenorsaksofon
Jenny Frøysa - barytonsaksofon, bassklarinett
Øyvind Mathisen - trompet
Ola Lømo Ellingsen - trompet
Even Brodwall - horn
Jørgen Bjelkerud - trombone

Next concert