VEBJØRN MAMEN VS. ASTRID S M/ NTNU JAZZENSEMBLE

11. MAI – DOKKHUSET
Skrevet av
Peter Robertstad
Foto
Arne Hauge

Når en 15-hodet jazzorganisme av et storband som det NTNU stablet på beina onsdag kveld i den hensikt å innvie popartisten Astrid S sitt musikkportefølje i jazzens ånd, så må det bli bra. Jazzen søker jo hele tiden etter nytt råmateriale å improvisere over - og omskape. Her har leder og arrangør Vebjørn Mamen og NTNU Jazzensemble hentet råstoff fra Rennebu og Trøndelag, og det er skikkelig «kortreist», må man kunne si. 

Fra første taktslag var det en påtagende entusiasme og swingende puls å merke både fra scene og sal. Vebjørn Mamen har hatt Astrid S musikkunivers innabords i flere år har derfor et klarert og organisk utgangspunkt når han nå går i gang og transformerer musikken til jazz. Her er det fort gjort å bli litt lettvint og komfortabel gjennom å hente ut bare det åpenbare i Astrid S sitt univers. Men Mamen har vært nøye og gått inn i alle musikkens elementer, som tekst, det kontemporære budskapet, popens vesen, egenart og strukturer, før han kreativt modellerer materialet. Han legger ingen begrensinger på seg selv og tør bruke alt han innehar av erfaring og kompetanse fra jazzen i arrangeringsprosessen. Arrangementene er sofistikerte og frodige med litt enklere, modale improvisasjonspartier lagt innimellom arrangementssekvensene. Mamen inviterer inn også enkelte av popens særegenheter og lar de få utfolde seg i midten av det hele, flott omkranset av jazzen. 

Storband med dobbelt trommekomp og flere sangere og et rett så ferskt låtmateriale alle kan identifisere seg med, er et veldig godt og spennende utgangspunkt for en musikalsk kreasjon og opplevelse. Så resultatet ble som forventet - meget bra - og veldig gøy!

Amelie Gomez Snerte og Ingeborg Gravem Sollid - vokal
Anders Hjemmen - bass
Jørgen Bjelkerud - trombone
Emil Bø - trombone
Brede Sørum - altsax
Zakarias Øverli - tenorsax
Erik Egge Jordheim - tenorsax
Peter Anundsen - trompet
Tuva Olsson - trompet
Øyvind Leite og Veslemøy Narvesen - trommer
Odin Fiskvik - gitar
Oliver Skou-Due - piano
Vebjørn Mamen - vokal, arrangør/kunstnerisk leder