Baba Soul & The Professors of Funk, Dokkhuset

Skrevet av
Kåre Kolve
Foto
Arne Hauge

Mitt eneste kjennskap til bandet Baba Soul and The Professors of Funk var et tilfeldig sveip innom Senkveld på TV2 en lørdagskveld.
Da spilte bandet små snutter som intro og outro for gjestene i programmet. Det var noe helt annet å møte det 8-manns sterke bandet live på Dokkhuset på lørdags kveld. Og for en festkveld det ble. Bandet vartet opp en egenskrevet funk av ypperste klasse. Fengende groover, fine låter og med en særdeles funky leadvokalist som ledet bandet slik en tidligere bare har sett James Brown gjøre.

Vokalist Baba Soul (hans egentlige navn er Hugo Pereira og kommer fra Portugal) har en glimrende soulstemme og en herlig avslappende dansende sanger som umiddelbart får folk med seg fra første låt.

Bandet stilte med en 3 manns sterk blåserekke som er et viktig element i denne musikken. Hadde det ikke vært for pandemien så hadde nok hele Dokkhuset kokt over av dansende publikum. Vi får håpe at de kan komme tilbake når pandemien er over og vi kan danse sammen med Baba Soul og hans Professors of Funk!