KUU! - DOKKHUSET

Skrevet av
Ove Bjørken
Foto
Arne Hauge

Den intereuropeiske kvartetten KUU! bestående av den spesielle sammensetningen; vokal, to gitarer og slagverk, har ikke bare et underlig navn, men spiller også underfundig og meget sjangeroverkryssende improvisatorisk musikk. 

Det er ikke opplagt å høre jazztråden i det de gjør, men det er heller måten de tilnærmer seg alle typer musikkgenre og frimodig angriper- og setter dette sammen til poetisk musikalsk helhet som framtrer som en ny og spennende retning innen dagens moderne jazz/samtidsmusikk. Det å integrere det kontemporære, poetisk snakkende og syngende med moderne improjazz, er relativt sjelden kost vi egentlig ikke hører for mye av på dagens jazzscener. KUU! er for sin del arrangementsmessig relativt stram i formen og kortfattet i sine låter og stykker, men har iboende i seg en flott intensitet og får det virkelig til ta av musikalsk, og swinger på et slags frodig psykedelisk jazzrock-vis når de tegner sine flotte og til dels urbaniserte og stemningsfulle lydbilder. 

Samtidspoesien vi fornemmer er muligens sporbar tilbake artister og personligheter som Laurie Anderson - og enda tidligere Allen Ginsberg, hvem vet? KUU! skal ha for sin originale og kreative fusion av tekst, gitaristisk fargelegging sammen med et veldig konstruktivt og solid fundamentpreget trommespill. 

Til tross for både vokal forkjølelse og manglende gitar-effektbokser som ble reist fra, gjorde KUU! en veldig fin figur takket være hjelp av en velvillig lokal gitarists utstyrsutlån inpirertav et veldig påskrudd og tent publikum i Dokkhuset søndag kveld. Det mest prisverdige med denne konserten var det nye friske uttrykket KUU! presenterer og at det svinger skikkelig inni mellom. Og når så stoffet er så godt og grundig innarbeidet som her, kan musikerne slippe seg skikkelig løs med full kontroll, og da bli det aldri kjedelig, men kommer ut som fascinerende og spennende samtidsjazz.

Skrevet av Ove Bjørken