Way Out West
photo:
Magne Thormodsæter
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
Få billetter igjen
27. november 22:00 - 23:30

Way Out West

En hyllest til Sonny Rollins

Tre sterke profiler fra den norske jazzscenen tar et dypdykk i musikken til Sonny Rollins

Med trioen Way Out West tar tre sterke profiler fra den norske jazzscenen et dypdykk i musikken til Sonny Rollins.

Atle Nymo, Magne Thormodsæter og Hermund Nygård har gjennom en årrekke markert seg som solister, bandledere og ettertraktede komp-musikere i norsk jazz. Nå tar tolker de med egenart og lekent samspill en av sine store inspirasjonskilder, Sony Rollins.

Saxofontrioen med bass og trommer ble i løpet av 50-tallet en etablert bandkonstellasjon. Det ble gjort en rekke toneangivende innspillinger, hvorav mange med Rollins som saxofonistbauta. Way Out West presenterer komposisjoner fra albumene Rollins ga ut på denne tiden, samt egne komposisjoner av Thormodsæter, som peker fremover. Musikerne er alle sterke profiler på den skandinaviske jazzscenen og er å høre i band som I.P.A, Shack/Bernstein/Nygård, Thomas Dahl & Court, Svein Olav Herstad Trio, Oslo Jazz ensemble, Atle Nymo Trio, Chrome Hill, The Real Thing og Hilde Louise Asbjørnsen.

Musikken stråler av overskudd og kjærlighet til musikkarven fra denne perioden, og er farget av Nymos saxofonreferanser fra John Coltrane, Sonny Rollins, Gato Barbieri og Knut Riisnæs.

Alte Nymo - sax
Magne Thormodsæter - kontrabass
Hermund Nygård - trommer