Trondheim Voices
photo:
Hanne Hvattum
Dette er et arkivert arrangement fra følgende festivalutgave:
Dobbelkonsert
26. november 18:00 - 21:00

Trondheim Voices

Musikk i Planetariet

Vokalkunst under stjernehimmelen

Gjør dere klare for en helt unik og supereksklusiv audiovisuell opplevelse når vi inviterer publikum til en spektakulær planetarium-konsert! Opplev en magisk reise i universet akkompagnert av Trondheim Voices og Asle Karstad. Vokalkunst du ikke har hørt maken til!

Trondheim Voices er Norges mest spennende vokalensemble, og har gjennom de siste årene markert seg meget sterkt internasjonalt. I samarbeid med nyskapende komponister, med bruk av ny teknologi, og gjennom en rekke tverrkunstneriske prosjekter, har ensemblet vært banebrytende for utviklingen av kollektiv vokal-improvisasjon, og fører stadig sjangeren til nye steder.

Lyd-designer Asle Karstad har spesialutviklet effektkontrolleren Maccatrol for Trondheim Voices, et system som gir sangerne mulighet for å styre individuelle effekter på stemmen trådløst, i surround. Med Maccatrol kan sangerne skape store ambiente lydlandskaper, dype droner, metallisk støy og overjordisk vakre klangverdener – alt sammen i realtime og med stemmene som utgangspunkt.

Planetariet i Trondheim er et helt unikt sted. Du har kanskje sniktittet inn i bakgården til Vitensenteret og sett en massiv kule, som kanskje mest av alt ligner på en høyteknologisk planet fra en science fiction-verden? Det er dét som er Planetariet. Med en skjerm som fyller hele synsfeltet og en bildekvalitet som overgår det meste blir opplevelsen din ganske overveldende. Lydsystemet i Vitensenterets planetarium leverer lyd i 36 høyttalere fordelt på 3 nivåer, noe som gir en helt unik romfølelse inne i domen. Systemet er første av sitt slag i et norsk planetarium og det eksisterer kun seks lignende installasjoner i resten av verden.

Trondheim Voices:
Sissel Vera Pettersen, kunstnerisk leder
Tone Åse
Torunn Sævik
Siri Gjære
Ingrid Lode

Lyddesign og Maccatrol: 
Asle Karstad

Konsertene presenteres i samarbeid med Trondheim Voices og Vitensenteret i Trondheim.

NB: Det er satt opp to konserter - kl. 18:00 og 20:00. Billetter til begge konsertene finner du ved å følge billettlenken.