BLADED

11. MAI – LOKAL SCENE
Skrevet av
Helge Førde
Foto
Thor Egil Leirtrø

ANITA KAASBØLL IMPONERTE PÅ LOKAL SCENE

Bandet startet med «Odysseus On the Beach» fra albumet «The Ballad Of The Hammer And The Nail». Anita ledet musikerne elegant fra pianokrakken. De har utgitt fire album de siste årene og gjennom dette arbeidet har hun klart å skape sitt eget musikalske uttrykk.

Stemmen hennes er lys og trives best i to-strøken oktav. Hun synger klokkeklart, rent og med god diksjon, gjerne lange utholdende toner hvor hun varierer klangen og utrykket. Innimellom bearbeider hun også stemmen med elektroniske effekter. All musikken har hun komponert selv og det kan være både en fordel og en ulempe. Det skaper gjerne en fin helhet, men det kan fort også bli en del gjentagelser. Alle låtene gikk for eksempel i moll og oppbygning og storform ble kanskje litt forutsigbar. Uansett skapte bandet en lun og melankolsk stemning i det fine bar-lokalet. De var riktignok litt nervøse og puslete i starten, men det spilte de fort av seg. Ikke minst takket være Dario Fariello på saksofoner. Hvilke saksofoner han spilte er ikke så viktig, for han gjorde ikke noen forsøk på å spille de tonene man forventer av en saksofon, men alle de imellom og over og under. Det gjorde han med stor kreativitet og timing. Det var dette som gjorde at de ofte stramt arrangerte låtene ble ledigere i formen. De spennende lydene han laget blandet seg forresten fint med de elektroniske effektene.

Bassist Stina Moltu og gitarist Kenneth Ishak gjorde ikke så mye av seg, men de er viktige bidragsytere når Anitas originale og stemningsskapende musikk skal fremføres.

Et lurt trekk av Anita er å la trommeslager Thomas Oxem skrive alle tekstene til sine komposisjoner. Da gjør han selvfølgelig alt for ikke å overdøve dem! Spøk til side, i tillegg til å være tekstforfatter er Thomas faktisk en svært lydhør og teknisk meget dyktig trommeslager. Hans elegante trommespill gjorde at lydbilde var svært balansert og behagelig under hele konserten. Ja, sikkert med litt hjelp av dyktige Håkon Dalen bak miksebordet - inni baren!

Konserten varte bare en knapp time, men de ble holdt igjen på scenen av et entusiastisk publikum og fremførte et rocka og heftig ekstranummer. Dette ga mersmak og vi fikk lyst til å høre mere av Anita og den sympatiske gjengen i Bladed.

Anita Kaasbøll - vokal, synth og elektronikk
Dario Fariello - saksofoner
Kenneth Ishak - gitar og vokal
Stina Moltu - bass, synth, kassettspiller og vokal
Thomas Oxem - trommer