A NÍVEL DE TRÊS - DIGS CAFE

Skrevet av
Helge Førde
Foto
Arne Hauge

LUN BRASILIANSK STEMNING PÅ DIGS CAFE

Brasil har en spennende musikktradisjon, som tiltrakk seg mange amerikanske jazzmusikere på 50- og 60-tallet. De har «Choro», som kan ligne litt på ragtime, «Samba» og selvfølgelig «Bossanova». Da trioen «A Nível de Três» entret scenen var det bossanovaen som skulle stå i fokus.

Besetningen var akustisk gitar, pandeiro (tamburin-lignende instrument) og den fantastiske stemmen til Laura Granderath. Laura er utvekslings-student på NTNU og egentlig fra Tyskland, men har reist mye rundt om i Brasil og studert musikken og språket. Tross sin unge alder har hun allerede fått bossanoven under huden. Det fikk hun tydelig bekreftet fra de mange brasilianske tilhørerne som var til stede. De sang med på alle låtene og det var rørende å både se og høre.

Hun hadde fått med seg sine medstudenter fra NTNU; Håvard Aufles (gitar) som egentlig er pianist! og Stian Eismann (pandeiro). De fikk ingen enkel jobb, for denne musikken er både harmonisk og rytmisk komplisert. Stor honnør for at de kastet seg utpå og tok sjansen, for vi som hørte på koste oss skikkelig. Og plutselig kom en solstråle inn vinduet og vi fikk et hint om at sommeren er på vei, selv om det kan gå lang tid før vi kan reise til Copacabana.