Reiche spiller i Trondheim Mekaniske (Dokkhuset) fredag 10. mai kl 15:00

Årets studentband er klare!

Jazzfest er utrolig stolt av regionens unge jazzmiljø og gir hvert år flere band fra NTNU muligheten til å spille under festivalen. Konsertene er i Trondheim Mekaniske (baren i Dokkhuset) og har gratis inngang!

 

Reiche


Rocka duo i fri dressur

Reiche er en ekspressiv duo som lever mellom vakre lydlandskap og eksplosive riff. Duoen forflytter seg sømløst fra det gjennomkomponerte til det fritt improviserte der spontanitet og energi står i fokus. Med en annerledes tilnærming til jazzen, lever prosjektet i en verden mellom post-rocken, den nordiske jazzen og finurlige rytmiske motiv. 

Vegard Rishaug - gitar og elektronikk
Øyvind Leite - trommer

Trondheim Mekaniske - Dokkhuset
10. mai kl. 15:00

 

Sondre Moshagen Lightning Trio 

Som lyn fra klar himmel

Energi, melodi og gnistrende samspill! Sondre Moshagen Lightning Trio forener referanser fra klassisk impresjonisme, 60-talls amerikansk frijazz og 80-tallets popmusikk i en frisk pianotrio-sound. Musikken har utspring i Moshagens melodiske og kreative komposisjoner som gir rom for improvisasjon på ulike vis. Fra minimalistiske, kollektive fristrekk hvor tekstur og klangfarger er i fokus, til eksplosive, solistiske partier som begeistrer og griper tak i lytteren. Trioen møttes ved NTNU Jazzlinja i Trondheim høsten 2022, og har det siste året turnert i Norge, Sverige og Estland. Denne våren er de aktuelle som én av fire finalister i Norsk Jazzforum sitt lanseringsprogram Jazzintro.

Sondre Moshagen - piano
Kertu Aer - kontrabass
Steinar Heide Bø - trommer 

Trondheim Mekaniske - Dokkhuset
10. mai kl. 21:00


Don't Feed The Sun 

Strålende trio går i bane rundt jazz og folkemusikk

Don't feed the Sun er en elektronisk-improviserende jazzfolk-trio med utspring fra NTNU Jazzlinja. Trioen spiller egenskrevet og improvisert musikk, der alle bidrar med sine musikalske kompositoriske idéer. De har funnet en felles glede i mye av den samme musikken, og er inspirert av band som Valkyrien Allstars, Moskus, Ævestaden og Daniel Herskedal. 

Musikerne i trioen har til sammen stor sjangerbredde, og liker å finne krysningspunkt mellom allerede etablerte sjangere. De møttes opprinnelig gjennom improvisasjon og jazz, men bruker også elementer fra folkemusikk, riff-basert musikk og elektronika i musikken de komponerer. 

Anna Ueland - synth, vokal, fele
Hermann Hestbek - tuba, elektronikk
Selma Edwards Granly - cello, gitar, elektronikk, vokal

Trondheim Mekaniske - Dokkhuset
11. mai kl. 21:00