Eyolf Dale Trio spiller i Olavshallen Lille Sal 11. mai. Foto: Per Schorn

Andre artistslipp for Jazzfest 2024

 Nå kan vi avsløre fem nye konserter på plakaten i mai 2024!

Les mer om konsertene her:

Jazzmeia Horn - Dokkhuset 9. mai kl. 22:00

Jazzmeia Horn

Moderne vokaljazz fra en internasjonal stjerne

Jazzmeia Horn er en av jazzhimmelens mest skinnende stjerner om dagen, med en stor tilhengerskare verden over. I kjølvannet av hennes Grammy-nominerte album A Social Call i 2017 har hun vært meget aktiv på turné - og med å perfeksjonere sitt originale uttrykk som vokalist.

Jazzmeias musikk både bevarer og vrir på jazztradisjonen; med en tydelig linje til vokaljazz-ikoner som Nancy Wilson og Betty Carter og en uredd tilnærming til improvisasjon, blandet med fantasifulle innslag av R'n'B og hiphop som plasserer henne godt i nåtiden. Med andre ord - elegant lek med moderne jazz!

 

 

Martin Myhre Olsen vs. Stargate m/NTNU Jazzensemble - Dokkhuset onsdag 8. mai kl. 22:00

Martin Myhre Olsen

Suksessen fortsetter!

I årets utgave av konsertføljetongen ung komponist arrangerer trøndersk pop/rock er turen kommet til den glitrende saksofonisten Martin Myhre Olsen.

Martin er en meget aktiv musiker og komponist både i Norge og Europa, med en håndfull album ute i eget navn og ofte å se i andres prosjekter. Bare de siste årene har han blant annet spilt med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester, vunnet Spellemann med bandet Hegge, skrevet musikk for store ensembler og forestillinger, i tillegg til å også være tidligere NTNU Ambassadør.

Han skal ta for seg den million-streamede hit-katalogen til de trønderske superprodusentene Stargate - Tor Hermansen og Mikkel Eriksen - og gi låtene ny drakt for talentene i NTNU Jazzensemble. Vi gleder oss!

 

Julie Dahle Aagård - Julie Swings The Blues - Dokkhuset lørdag 11. mai kl. 22:00

Julie Dahle Aagård

Humor, lidenskap og store, blå ballader

Med varme og inderlighet som kjennetegn for sitt musikalske uttrykk, har Julie Dahle Aagård en egen evne til å ta rommet bare med sitt blotte nærvær.

Julie er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim, men det er soul, blues og gospel som ligger den Spellemann-nominerte vokalistens hjerte aller nærmest. Allikevel skinner kjærligheten til jazzen tydelig gjennom i hennes musikalitet, både i egne komposisjoner og i tolkningen av andres låter.

I «Julie Swings the Blues» beveger hun seg lekent frem og tilbake mellom de etablerte sjangrene, på tvers av musikalske grenser, og skaper sitt eget sound: røft, genuint og levende. Julie byr på en rå og sjelfull konsertopplevelse - med Norges mestswingende jazzakkompagnement i ryggen.

 

Eyolf Dale Trio - Olavshallen Lille Sal lørdag 11. mai kl. 15:00

Eyolf Dale Trio

 

Norsk supertrio - for første gang i Trondheim

Jazzhistorien er full av mange legendariske pianotrioer - og nå har en av landets mest spennende pianister løftet trioformatet til nye høyder!

Eyolf Dale har de siste ti årene imponert det globale jazzpublikummet med sin rytmiske driv, utforskende nysgjerrighet og lyriske, syngende tonespråk. Som musiker og komponist har han jobbet med utallige prosjekter og skrevet musikk for alt fra solo-pianoet til Kringkastingsorkesteret - med strålende kritikker fra både publikum og musikkpressen.

I trioen sin har han satt sammen et trespann av musikere i det absolutte toppsjiktet! Med trommeslager og bauta i norsk jazz, Audun Kleive, som har intet mindre enn nærmere to hundre utgivelser bak seg, og bassist Per Zanussi, viden kjent for sin originale, søkende stil.

Trioen leverer musikk i skjæringspunktet mellom jazz og klassisk; rytmedrevet og intrikat, i særs sjelfull og melodisk innpakning. Gled deg til samspill i verdensklasse!

 

 

Jazzfest bestiller: Sondre Ferstad - Pieces of Wood - Trykkeriet fredag 10. mai kl. 18:00

Sondre Ferstad

Munnspiller, sanger og multitalent Sondre Ferstad er i gang med en spennende bestilling som skal ha premiere på neste års festival.

Pieces of Wood er et audiovisuelt treverks-univers hvor musikk, trearbeid, fiolinbuer, høvler, trommestikker og huggjern møtes på scenen. Sondre vil skape et organisk og melodisk verk, hvor musikerne får god plass til å sette sitt personlige preg - med lange linjer, formlek og nøye sammenflettede elementer.